Sunteți aici: » Știri » 15 martie zi nelucrătoare

15 martie zi nelucrătoare

Luni, 15 noiembrie 2010

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.
 

Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi sindicatul a semnat contractul de muncă colectivă, conform documentului angajaţii instituţiei vor primi două zile libere în plus.

1 Noiembrie, „Ziua Morţilor” (sau Ziua Tuturor Sfinţilor – sărbătoare din judeţele  Transilvaniei – nota red.) şi până acum în majoritatea instituţiilor a fost considerat zi liberă – a arătat Tamás Sándor preşedintele CJ Covasna, iar acum am legalizat acest obicei.

 „Este un pas enorm de mare, în regiunea noastră Consiliul Judeţean Covasna este prima instituţie care a acordat ziua de 15 martie ca zi nelucrătoare pentru angajaţii  instituţiei. Bineînţeles că am sprijinit acest demers, care arată că judeţul nostru e deschis pentru schimbările pozitive şi suntem respectuoşi faţă de tradiţiile comunităţii.

Preşedintele CJ Covasna a mai spus că toţi angajaţii instituţiei beneficiază de contractul colectiv de muncă. „Avem introduse măsuri de austeritate, angajaţii nu mai primesc prime de crăciun şi de paşte, tocmai de aceea cred că este binevenit un gest simbolic, care arată că conducerea instituţiei caută soluţii pentru a echilibra această situaţie” – a subliniat Tamás Sándor. 

Contractul colectiv de muncă prevede un spor de periculozitate de 10% din cauza antenei mobile aflată pe clădirea instituţiei, iar angajaţii care lucrează cu calculator pot beneficia de un sprijin de 400 de lej pentru a cumpăra ochelari. De menţionat că angajaţii CJ Covasna va trebui să recupereze cele două zi libere.
 

Noutăți