Sunteți aici: » Despre judeţ » Relații externe

Relații externe

Obiectivul nostru: obținerea statutului de limbă regională pentru limba maghiară
Luni, 4 noiembrie 2019

Obiectivul nostru: obținerea statutului de limbă regională pentru limba maghiară  - Congresul Autorităților Locale și Regionale al CE a adoptat raportul privind folosirea limbilor de către autoritățile locale și regionale

Obiectivul nostru este să intrăm în circuitul turistic naţional
Marți, 13 martie 2018

La Târgul Internațional de Turism de la Berlin (ITB Berlin) ce s-a desfăşurat în perioada 7–11 martie a.c., Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a promovat judeţul Covasna. La cel mai mare si important târg de turism internaţional din lume au participat 10.000 de expozanţi reprezentând 180 de ţări de pe 5 continente şi un număr de 160.000 de vizitatori

Consilierul judeţean Klárik Attila, ales comisar pentru egalitatea de şanse, la Londra
Sâmbătă, 1 aprilie 2017

În perioada 21–23 martie a avut loc, la Londra, Adunarea Generală a Regiunilor Europene (ARE) pentru alegerea noii conduceri ale trei comisii

Consiliul Europei va elabora un raport privind salarizarea aleşilor locali, regionali şi ai funcţionarilor publici
Joi, 30 martie 2017

Au fost desemnaţi ca raportori: Campanari-Talabér Márta (FIDESZ) şi Grüman Róbert (UDMR)

Un nou sprijin financiar acordat de Ungaria pentru şcoala din Comandău
Marți, 21 februarie 2017

Şcoala din Comandău care a fost distrusă de flăcări, a primit un sprijin financiar de aproximativ două milioane de forinţi la balul de caritate organizat la sfârşitul săptămânii trecute la Veszprém

Duminică, 27 martie 2011

O delegaţie oficială din India condusă de Jawhar Sircar, secretarul de stat (cu rang de ministru) al Ministerului Culturii al Indiei a făcut o vizită, duminică, în localitatea Chiuruş, satul natal al marelui tibetolog Kőrösi Csoma Sándor, pentru omagierea personalităţii savantului.

Miercuri, 29 septembrie 2010

Pe data de 20 septembrie s-a desfăşurat a 19-a ediţie a concursului internaţional de atletism “Cupa Republicii” organizat cu sprijinul Autoguvernării Judeţului şi municipialitatea Veszprém.

Tabăra pentru copiii aflaţi în situaţii de excluziune socială
Joi, 1 iulie 2010

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna în colaborare cu Centrul de Informare Europe Direct, în perioada 4 -11 iulie 2010 organizează o tabără internaţională pentru copiii proveniţi din centre de plasament din Franţa, Ungaria şi România cu ocazia Anului European pentru Combaterea Sărăciei și Excluziunii Sociale.

Vineri, 25 iunie 2010

La invitația județului înfrâțit Zala din Ungaria reprezentanți ai Consiliului Județean Covasna, ai Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, ai Asociației Zöld Nap din Tg. Secuiesc, respectiv din partea ASIMCOV și al Asociației Pensiunilor din Județul Covasna, au participat în perioada 22-23 iunie la un study-tour privind funcționarea sistemului de management turistic.

Joi, 17 iunie 2010

Atelierul experimental de teatru-mişcare din cadrul Ansamblului de dansuri folclorice “Trei Scaune” participă cu spectacolul ÉDEN la festivalul de Coreografie şi Dans AbunDance, organizat trianual în Karlstad.

Marți, 15 iunie 2010

Ca urmare a colaborării cu Autoguvernarea Judeţului Jász - Nagykun – Szolnok din Ungaria, trei elevi şi un profesor de la şcoala generală Cecz Janos din Ghidfalău au participat la Întâlnirea Internaţională a Elevilor pentru Protecţiei Naturii, organizat în perioada 25-30 mai 2010 la Berekfürdő.

Marți, 4 mai 2010

Adunarea Regiunilor Europene (ARE), Consiliul Judeţean Covasna în colaborare cu Centrul de Studii Europene au organizat în perioada 29-30 aprilie, la Arcuş Academia de specializare ARE.

Eveniment  jubiliar între judeţele Covasna-Veszprém cu ocazia Zilelor Sfântu Gheorghe
Vineri, 23 aprilie 2010

Sărbătorirea primei ştafete din 1990 între oraşele Veszprém – Sf. Gheorghe este marcată de organizarea unei ştafete memoriale între cele două oraşe.

Succes covâsnean în matematică
Marți, 30 martie 2010

Concursul de matematică Möbiusz este unul dintre cele mai apreciate concursuri de gen pentru elevii din clasele reale.

Duminică, 28 martie 2010

Sâmbătă, 27 martie la Casa de Cultură Municipală Kónya Ádám, a avut loc finala națională a competiției Vorbești europeana?, concurs lansat de Adunarea Regiunilor Europene.

Miercuri, 24 martie 2010

Programul LEADER este o oportunitate de finanţare atât pentru autorităţile locale, dar şi pentru sectorul privat din mediul rural. Noutatea acestui program european constă în faptul că puterea de decizie asupra proiectelor finanţate la nivelul unui grup de acţiune locală este transferată din zona administraţiei publice către sectorul privat.

Succesul judeţului Covasna la Consiliul Europei
Joi, 18 martie 2010

În prezenţa a două sute de oameni s-a deschis ieri la Strasbourg standul expoziţional de promovare a judeţului Covasna. Expoziţia a fost organizată în cadrul sesiunii plenare a Congresului Puterilor Locale şi Regionale din Europa (CPLRE).

Întâlnirea reprezentanților consiliilor de elevi la Arcuș
Miercuri, 3 martie 2010

Centrul de Studii Europene de la Arcuș, a fost gazda unei întâlniri între prieteni din județele Zala, Sarthe și Covasna. Acest parteneriat strâns dintre tinerii din cele trei județe a început anul trecut, în cadrul proiectului Consiliile de tineret şi elevi de la Est la Vest- finanțat prin programul Tineret în Acțiune -, primul popas al proiectului fiind o tabără de zece zile în Franța.

Marți, 1 septembrie 2009

Una dintre priorităţile politicii externe ale judeţului nostru este dezvoltarea parteneriatelor existente, intensificarea relaţiilor de colaborare cu regiunile Uniunii Europene, adoptarea unei viziuni deschise pe planul afacerilor externe, precum şi cunoaşterea experienţelor şi practicilor internaţionale.

Marți, 1 septembrie 2009

Consiliul Judeţean Covasna este activ prezent în agenda organismelor internaţionale, prin statutul de membru în Congresul Puterilor Locale şi Regionale (CLRAE) de la Strasbourg, respectiv în cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE).

Marți, 1 septembrie 2009

Creaţia artistică se numără printre acele domenii unde nu există bariere lingvistice şi geografice, unde limbajul artistului şi cel al receptorului este acelaşi.

Marți, 1 septembrie 2009

În cadrul programului Satul Basmelor la sfârşitul anului 2009 s-a deschis expoziţia dedicată autoarei poveştii lui Nils Holgersson , suedeza Selma Lagerlöf.

Marți, 1 septembrie 2009

Acordăm o importanţă deosebită elaborării programelor dedicate cooperării şi mobilităţilor în domeniul educaţiei, dialogului dintre tineri din diferite ţări, precum şi dezvoltarea solidarităţii.

Noutăți