Sunteți aici: » Știri » Activitatea pompierilor covăsneni, ajutată de o dronă de ultima generație

Activitatea pompierilor covăsneni, ajutată de o dronă de ultima generație

Joi, 30 decembrie 2021

O dronă cu un sistem de detecție infraroșu și sisteme vizuale va ajuta activitatea pompierilor covăsneni. Cadoul de Crăciun, finanțat de Consiliul Județean Covasna, drona DJI Mavic 2 Enterprise a ajuns deja la ISU Covasna, tehnica de ultimă generație fiind extrem de utilă în situații critice cum sunt incendiile de pădure sau căutarea persoanelor rătăcite sau accidentate.

Siguranța oamenilor primează. Din acest motiv am susținut financiar realizarea punctului de lucru din Baraolt, și tot din acest motiv am finanțat achiziționarea acestei drone, care le ușurează munca celor care ne ajută în situații critice. Toate aceste măsuri deservesc reducerea timpului de răspuns, îmbunătățirea capacității de intervenție. Județul Covasna este al doilea județ din țară unde un astfel de instrument modern va ajuta activitatea pompierilor profesioniști” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

În urma efectuării mai multor analize pentru reducerea timpului de răspuns și îmbunătățirea capacității de intervenție, am ajuns la concluzia că utilizarea dronelor este un instrument valoros și în evoluție. Dronele profesionale sunt utilizate cu succes la intervenții de căutare – salvare în zone greu accesibile, unde lupta cu „timpul” este una decisivă. Cu ajutorul dronei DJI Mavic 2 Enterprise primim o imagine de ansamblu de la locul dezastrelor, dar şi date în timp real. Putem reduce timpul de intervenție, deoarece în cazul incendiilor de pădure, camera termică ne permite să identificăm rapid focarul, și să intervenim acolo unde este necesar. În cazul unei persoane dispărute, putem chiar să căutăm zone mari și pe timp de noapte, crescând astfel șansele de supraviețuire” – a precizat la rândul său inspectorul șef al ISU Covasna, lt. col. Adrian Simtea. Consiliul Județean Covasna a fost întotdeauna un partener excelent, care susține și ajută în mod constant la dezvoltarea dotării inspectoratului, a subliniat inspectorul șef. Specialiștii din cadrul ISU Covasna vor fi instruiți în ianuarie, după care vor folosi drona în operațiuni reale pentru a salva vieți.

Drona DJI Mavic 2 Enterprise, cu un gimbal complet stabilizat cu trei axe, cu cameră infraroșu FLIR și sistem vizual, oferă imagini atât în spectrul vizibil, cât și în infraroșu. Camera termică are rezoluția 640x480, camera vizuală înregistrează video 4K, și foto 12MP. Are o viteză maximă de 72 km/h, timp de funcționare maximă 2 ore și 15 minute. Valoarea dronei este de 31.944 lei.

Noutăți