Sunteți aici: » Știri » Asfaltare în tot judeţul

Asfaltare în tot judeţul

Vineri, 28 mai 2010

În profida restrângerilor severe, lucrările de reparare a drumurilor judeţene şi de renovare completă a unor porţiuni mai scurte de drum, au fost demarate întrun ritm accelerat.

În acest an al crizei economice, 1,5 milioane de lei pot fi cheltuiţi pentru repararea drumurilor. Degradarea stării drumurilor judeţene se datorează în primul rând fenomenului îngheţ – dezgheţ, momentan Consiliul Judeţean Covasna lucrează pentru a repara pagubele astfel pricinuite. La Turia, mai mult de 10 muncitori lucrează pentru astuparea gropilor de pe şosea. „Deşi posibilităţile sunt limitate, am găsit soluţia ca să fie reparaţi cei 280 km de drum judeţean aflaţi în judeţul nostru. Situaţia, din nefericire, nu este mai bună nici în celelalte judeţe, însă, şi în condiţiile crizei economice generale, am găsit soluţia ca oamenii din Turia, Ilieni, Ghelinţa şi din celelalte localităţi, să poată circula cu autovehiculele în condiţii normale.

În ultimii doi ani, am reuşit să aplicăm un strat de asfalt nou pe mai multe porţiuni de drum, acum căutăm soluţii pentru ca, chiar dacă nu astăzi, nu mâine, drumurile mai importante să fie reasfaltate” – a spus Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean
Covasna. Zilele trecute au reînceput şi lucrările de renovare a porţiunii de drum naţional dintre Chichiş şi Bixad, iar în localităţile Malnaş, Micfalău şi Ojdula lucrările se desfăşoară cu toată viteza. Acţiunile de reabilitare privesc toate drumurile judeţene.
 

Noutăți