Sunteți aici: » Știri » Așteptăm proiectele până pe 10 mai

Așteptăm proiectele până pe 10 mai

Sâmbătă, 4 mai 2019

Anul acesta, organizațiile societății civile, unitățile de cult, sportivii și asociațiile culturale și de tineret, pot solicita finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean (CJ) Covasna în valoare de aproape 4 milioane lei. Vineri a avut loc, la sediul instituției, o reuniune de informare pentru entitățile interesate.

Anul acesta, organizațiile societății civile, unitățile de cult, sportivii și asociațiile culturale și de tineret, pot solicita finanțare nerambursabilă de la Consiliul Județean (CJ) Covasna în valoare de aproape 4 milioane lei. Vineri a avut loc, la sediul instituției, o reuniune de informare pentru entitățile interesate.

 

„Știm că termenul limită este scurt, însă scopul nostru a fost să și lansăm apelul de concurs în momentul adoptării bugetului, pentru ca să se poată solicita finanțare pentru programele planificate pentru luna iunie. Și așa s-a pierdut jumătate de an, ceea ce constituie o problemă pentru organizațiile neguvernamentale” – a spus vicepreședintele CJ Covasna, Grüman Róbert, în introducerea reuniunii.

 

Așa cum a arătat, fondul destinat finanțării acestor proiecte a fost majorat. Suma disponibilă pentru unitățile de cult este de 1,8 milioane lei, pentru fondul de tineret s-a alocat suma de 150 mii lei, suma destinată proiectelor culturale și de recreere este de un milion de lei, iar pentru activitățile sportive s-a alocat suma de un milion de lei. Vicepreședintele le-a cerut celor prezenți să întocmească atent documentațiile de depunere, pentru ca acestea să fie în regulă din punct de vedere formal, și anul acesta solicitanții au la dispoziție cinci zile pentru completarea documentației incomplete.

 

Consilierul județean Oltean Csongor, președintele Comisiei pentru tineret și sport, președintele organizației de tineret MIÉRT, le-a amintit celor prezenți că județul Covasna a fost printre primele județe din țară care au înființat fondul pentru tineret. „Concursurile de proiecte lansate de CJ Covasna oferă bune oportunități pentru organizațiile de tineret și studențești de a realiza programe comunitare, prin care să capete experiență la implementarea proiectelor. UE majorează semnificativ bugetul alocat programului Erasmus+, program la care merită să aplice tinerii, folosind aceste experiențe” – a subliniat Oltean Csongor.

 

Tóth Szabolcs, șef birou proiecte din cadrul CJ Covasna, a atras atenția asupra modificărilor, evidențiind faptul că la proiectele sportive s-a modificat atât formularul de cerere de finanțare, cât și formularul de decontare. Acesta a făcut cunoscut faptul că: începând din acest an, se poate solicita finanțare și pentru construirea și repararea sediilor administrative ale eparhiilor sau ale centrelor de cult, afectate de calamități naturale. La proiectele depuse la CJ Covasna, subvenția minimă care va fi acordată este de 1000 lei, un solicitant poate să depună cel mult trei proiecte de finanțare. Contribuția proprie rămâne în continuare zece la sută, sumă ce se calculează pe baza cuantumului subvenției acordate, termenul de decontare este 20 decembrie.

 

Propunerile de proiecte pot fi depuse până la data de 10 mai 2019, ora 12, la Registratura CJ Covasna. Anunțul de participare este disponibil  pe site-ul kvmt.ro.

Noutăți