Sunteți aici: » Știri » Au început lucrările de reabilitare pe DJ131

Au început lucrările de reabilitare pe DJ131

Vineri, 18 iunie 2021

Reabilitarea drumului județean DJ131, între Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – limita județului Harghita, este finanțată din fonduri UE. Lucrările au început de la granița cu județul Harghita, spre comuna Vărghiș, în prezent se desfășoară lărgirea carosabilului.

”În zona Baraolt avem două proiecte mari, finanțate din fonduri europene. Pe lângă reabilitarea drumului județean de la pasul Hatod, au fost demarate și lucrările pe DJ 131, între Baraolt – Tălișoara – Vârghiș – limita județului Harghita. În prezent, se lucrează între granița cu județul Harghita și comuna Vărghiș, pe un tronson de 5 km. În acest an vom lărgi drumul, vor fi lucrări de consolidare taluz și pe acest tronson va fi turnat și primul strat de asfalt” – a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor după întâlnirea cu reprezentanții firmei care execută lucrările.

La rândul său, primarul comunei Vârghiș, Imets Lajos, a subliniat cât de importantă este pentru localitate această investiție, deoarece drumul în cauză face legătura cu zona Odorheiu Secuiesc. Foarte important este şi faptul că drumul modernizat va contribui şi la promovarea unei bune imagini a comunei Vârghiș, căci este vorba de un tronson care traversează întreaga localitate.

În cadrul proiectului vor fi reabilitate două poduri, la Tălișoara și Vărghiș, se vor construi 9,9 km de trotuar, 50 de podețe transversale, 48 podețe laterale. Se vor amenaja și 8 stații de autobuz în trei localităţi.

Proiectul este finanțat din Programul Operațional Regional 2014-2020.

Noutăți