Sunteți aici: » Press-room » Revista presei » Bani pentru comune şi oraşe

Bani pentru comune şi oraşe

Marți, 9 februarie 2010

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a distribui ieri sumele cuvenite unităţilor administrativ teritoriale, pe baza unui nivel de solidaritate, astfel încât şi acele comune care ar fi primit foarte puţin sau deloc să beneficieze de sumele provenite din sumele defalcate din TVA sau din cota de 22% din impozitul pe venit.
 

Consiliul Judeţean a repartizat ieri sumele pentru echilibrarea bugetelor locale

Consiliul Judeţean Covasna (CJ) a distribui ieri sumele cuvenite unităţilor administrativ teritoriale, pe baza unui nivel de solidaritate, astfel încât şi acele comune care ar fi primit foarte puţin sau deloc să beneficieze de sumele provenite din sumele defalcate din TVA sau din cota de 22% din impozitul pe venit. Potrivit preşedintelui CJ, Tamas Sandor, la nivelul comunelor primul nivel de împărţire a banilor a fost unul de solidaritate, iar cea mai mică sumă acordată a fost de 150.000 de lei.


„Dacă am fi împărţit banii pentru comune ca în alte judeţe, Boroşneu Mare de exemplu n-ar fi primit niciun leu, iar comunele aflate în stare precară la fel“, spune Tamas Sandor. Liderul CJ a subliniat că este important ca autorităţile locale să dezvolte parteneriate şi programe comune la care Consiliul poate prelua spre finanţare aporturile proprii ale localităţilor, pentru a le uşura astfel cheltuielile.

Pentru acest an, din cota de 22% din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru proiecte de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2010, CJ Covasna a distribuit 5.047 de mii de lei pentru comune din totalul de 6.274 pentru întregul judeţ. Din cota de 20% din TVA s-au distribuit 5.893 de mii de lei pentru comune din 7.307 de mii de lei pentru tot judeţul, restul fiind distribuit la oraşe şi municipii.

Ana Sidon
 

Articolul original: CLICK.

Noutăți