Sunteți aici: » Știri » Concert Taxi la Transylvanian BBQ Festival - Smokerele vor fi pornite peste o săptămână

Concert Taxi la Transylvanian BBQ Festival - Smokerele vor fi pornite peste o săptămână

Miercuri, 8 mai 2019

Concerte Taxi, Republic, Zanzibár și Bojtorján vor diversifica programul ediției a 2-a a Transylvanian BBQ Festival, care anul acesta se va desfășura într-o locație pitorească, în curtea castelului Mikó din Olteni, în perioada 17-19 mai. Acesta este primul concurs național oficial, etapa din România a concursului american.

Concerte Taxi, Republic, Zanzibár și Bojtorján vor diversifica programul ediției a 2-a a Transylvanian BBQ Festival, care anul acesta se va desfășura într-o locație pitorească, în curtea castelului Mikó din Olteni, în perioada 17-19 mai. Acesta este primul concurs național oficial, etapa din România a concursului american.

În cadrul conferinței de presă de miercuri, prezentând programul festivalului, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Covasna, Grüman Róbert, a spus că anul trecut s-a formulat cerința ca să se pună un accent mai mare pe street food-ul autentic, de aceea, anul acesta vor fi mai multe food truck-uri și, în același timp, publicul va putea gusta din toate mâncărurile legate de barbecue. Bineînțeles, se va organiza și un târg al produselor locale și, mulțumită Asociației AgroSIC, se va amenaja și un loc de mângâiat animale.

„Festivalul se va desfășura la sfârșitul săptămânii viitoare, vom organiza zilnic două concerte, vor evolua în total șase formații: pe lângă Republic, Taxi, Zanzibár și Bojtorján, vor concerta și formațiile 4S Street din Gheorgheni și Pinceband din Covasna. Programul se va desfășura vineri, 17 mai, între ora 17 și 24, iar sâmbătă și duminică, 18-19 mai, între ora 11 și 24, intrarea zilnică poate fi achitată la prețul de 10 lei. Am amenajat și o parcare cu cinci sute de locuri de mașini. Merită făcută o vizită, deoarece cei interesați vor fi așteptați într-un mediu plăcut cu mâncăruri delicioase, bună dispoziție și cu programe interesante pentru copii și să nu mai vorbim de faptul că se va putea vizita și unul dintre cele mai semnificative ansambluri de clădiri ale arhitecturii clasice târzii din Ținutul Secuiesc” – a subliniat Grüman Róbert.

Szőts Papp Zsuzsa, de la Centrul de Cultură al Județului Covasna, a precizat: „Așteptăm familiile cu o activitate tematică pentru copii, cu titlul «Castelul este al nostru», prin aceasta creând oportunitate pentru a cunoaște viața de zi cu zi din castelul de odinioară. Jucătorii trebuie să treacă de șapte probe pentru a putea intra în castel, deci copiii trebuie să țină seama de o provocare incitantă”. Cu această ocazie se lansează, de asemenea, un concurs de desen, cu titlul „Festinul Cavalerilor”, decernarea premiilor va avea loc sâmbătă, începând cu ora 12, anunțul de participare fiind disponibil pe site-ul Centrului de Cultură Covasna. Copiii care se înscriu la concursul de desen beneficiază de bilete de intrare pentru familie la Transylvanian BBQ Festival – a atras atenția Szőts Papp Zsuzsa.

La concursul organizat după regulamentul Kansas City Barbecue Society (KCBS) s-au înscris 19 echipe din 8 țări, la evenimentul gastronomic covăsnean vor sosi concurenți din țară dar și din Olanda, Ungaria, Bulgaria, Germania, Anglia, SUA și Italia.

Transylvanian BBQ Festival este singura competiție de calificare din România pentru concursul KCBS. Echipa cea mai bine clasată primește automat drept de participare la Jack Daniel's World Championship Invitational Barbecue. Informații suplimentare despre eveniment sunt publicate pe pagina web și pe site-ul de socializare  a festivalului.

Noutăți