Sunteți aici: » Știri » Concursul pompierilor voluntari la Breţcu

Concursul pompierilor voluntari la Breţcu

Duminică, 24 iunie 2012

Faza judeţeană a Concursului Pompierilor Voluntari a avut loc duminică, la Breţcu, în organizarea consiliului judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi administraţiei locale.

Faza judeţeană a Concursului Pompierilor Voluntari a avut loc duminică, la Breţcu, în organizarea consiliului judeţean, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi administraţiei locale.

La ora nouă dimineaţa, în faţa clădirii primăriei, primarul Dimény Zoltán a întâmpinat oaspeţii cu chimion secuiesc şi cozonac „kürtős”. După aceasta echipele s-au aliniat în frunte aflându-se fanfarei de la Reci şi parada a pornit spre noua remiză de pompieri, la inaugurarea oficială a acesteia. Clădirea reabilitată va adăposti, de acum încolo, remiza de pompieri şi o staţie de salvare.

La festivitatea de inaugurare a participat Füzes Oszkár, ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Olosz Gergely, deputat, Codrin Munteanu, prefectul judeţului Covasna şi Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Preşedintele consiliului judeţean a apreciat, în discursul său, rolul pompierilor voluntari în consolidarea comunităţii. El a subliniat că, în ultimii patru ani, consiliul judeţean a încercat să se concentreze asupra acestei activităţi şi, prin urmare, echipelor participante la concurs li se acordă sprijin financiar. În acest an, echipele participante au fost premiate în valoare de 5.500 lei, în total. „Aceasta este o activitate care în afara caracterului de protejarea comunităţii, are şi o putere de consolidare a ei” – a subliniat Tamás.

La competiţia care a presupus parcurgerea a trei probe practice au participat 11 echipe din fiecare colţ al judeţului, câştigător fiind echipa pompierilor voluntari din Valea Crişului. Potrivit celui mai bătrân membru al echipei, nenea Váncsa Gyuri, comuna Breţcu a găzduit, în acest an, cea mai impresionantă competiţie din ultimii treizeci de ani.

În încheierea evenimentului, echipa locală Gábor Áron a prezentat un program baranta.
 

Noutăți