Sunteți aici: » Știri » Curtea de Apel a decis împotriva lui Dan Tanasă - Recursul formulat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a fost admis

Curtea de Apel a decis împotriva lui Dan Tanasă - Recursul formulat de Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a fost admis

Sâmbătă, 30 iunie 2018

Procesul pentru inscripţia „Megyeháza”, intentat de către Asociaţia Civică Pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva lui Tamás Sándor şi a CJ Covasna, s-a terminat definitiv.

Procesul pentru inscripţia „Megyeháza”, intentat de către Asociaţia Civică Pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă, împotriva lui Tamás Sándor şi a CJ Covasna, s-a terminat definitiv.

„S-a luat o decizie importantă, pentru că nu va mai fi nevoie să plătesc o grămadă de bani statului, şi, în acelaşi timp, reprezintă şi o satisfacţie faptul că justiţia nu este în totalitate servitorul sistemului invizibil, reprezentat de Dan Tanasă. Deocamdată îndepărtăm inscripţia Palat Administrativ / Közigazgatási Palota de pe faţada clădirii, deoarece aceasta nu reprezintă denumirea oficială a instituţiei, deci nu este o inscripţie obligatorie. Pe viitor, dorim să transformăm faţada clădirii Consiliului Judeţean” – a evidenţiat Tamás Sándor cu privire la decizia luată.

„Dan Tanasă este denunţătorul de serviciu, ultima dată a avut un comportament neadecvat la conferinţa internaţională de la Balvanyos, întotdeauna găseşte subiecte din cauza cărora suntem nevoiţi să umblăm ani de zile prin tribunale, susţinând adevărul nostru. El face parte dintr-un sistem invizibil care acţionează în mod consecvent împotriva comunităţii noastre. Este un reprezentant vizibil al tentativei de colonizare al Tinutului Secuiesc. Dar convingerea mea este că niciodată nu câştigă majoritatea numerică, ci cei care îşi iubesc pământul natal. Diferenţa dintre noi şi Dan Tanasă care, de altminteri, este din Sfântu Gheorghe, constă în faptul că noi ne iubim pământul natal, iar el urăşte Ţinutul Secuiesc şi oamenii care trăiesc aici” – a spus preşedintele CJ Covasna, remarcând faptul că Dan Tanasă face denunţuri în mod regulat nu doar împotriva CJ Covasna, dar şi împotriva altor autorităţi ai administraţiilor locale şi judeţene din Ţinutul Secuiesc, împovărând astfel atât consilierii, cât şi tribunalele. În ultimii zece ani, Dan Tanasă a formulat şi a depus la CJ Covasna aproape 200 de cereri şi reclamaţii administrative, şi a intentat 15 procese împotriva autorităţilor administraţiei publice judeţene.

Curtea de Apel Braşov a admis apelul CJ Covasna, în care se cere respingerea acţiunii formulate de ADEC în vederea aplicării unei amenzi pentru inscripţia „Megyeháza”. După cum se ştie, asociaţia a depus o plângere împotriva CJ Covasna pentru că, în opinia lor, „Megyeháza” nu este traducerea corectă în limba maghiară a inscripţiei „Palat administrativ”. Instanţa de fond a admis cererea asociatiei, dispunând ca CJ Covasna să înlocuiască inscripţia amplasată pe fațada CJ Covasna. Dat fiind faptul că autorităţile judeţene nu s-au conformat, Dan Tanasă a depus din nou o plângere, cerând instanţei să-l amendeze pe preşedintele CJ Covasna, pentru nepunerea în aplicare a deciziei instanţei. Această cerere a fost admisă de Tribunalul Covasna şi a dispus amendarea lui Tamás Sándor, cu amendă considerabilă, preşedintele CJ Covasna trebuia să plătească  o amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, ceea ce înseamnă 380 de lei pe zi. Astfel, pe data de 6 aprilie 2018, CJ Covasna a amplasat pe faţada clădirii inscripţia „Palat Administrativ / Közigazgatási Palota” să evite plata amenzii, apoi a formulat recurs împotriva sentinţei. În data de 26 iunie Curtea de Apel Braşov a pronunţat hotărârea definitivă, prin aceasta a admis recursul şi acțiunea a rămas fără obiect, astfel cazul a fost închis definitiv.

Noutăți