Sunteți aici: » Știri » Elena Udrea în judeţul Covasna

Elena Udrea în judeţul Covasna

Sâmbătă, 18 decembrie 2010

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a sosit sâmbătă în judeţul Covasna.  Scopul vizitei a fost inaugurarea bazei de tratament reconstruite de la Hătuica, semnarea mai multor contracte de finanţare din cadrul proiectelor de dezvoltare urbană ale Municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi inaugurarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

Ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a sosit sâmbătă în judeţul Covasna.  Scopul vizitei a fost inaugurarea bazei de tratament reconstruite de la Hătuica, semnarea mai multor contracte de finanţare din cadrul proiectelor de dezvoltare urbană ale Municipiului Sfântu Gheorghe, precum şi inaugurarea pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

 

S-a inaugurat baza de tratament de la Hătuica

 

Sâmbătă dimineaţa, la Hătuica, la minus 17 grade, mofeta din clădirea recent finalizată a încălzit nu numai trupurile, dar şi sufletele. La inaugurarea bazei de tratament, sâmbătă, ministrul turismului Elena Udrea a spus: a sosit momentul când sprijinul ministerului devine vizibil. Una dintre aceste realizări este baza de tratament finalizată la Hătuica care poate deveni un punct de atracţie al turiştilor. În zonă există condiţiile impuse unei structuri turistice funcţionabile: regiunea dispune nu numai de frumuseţile naturii, dar şi de oameni ospitalieri – a mai adăugat ministrul. Investiţii similare cu cea de la Hătuica creează noi locuri de muncă, iar aşezarea devine şi mai cunoscută – a spus Udrea.

Ţinutul Secuiesc dispunând de numeroase mofete şi alte puncte de atracţie şi este o mare putere în ape minerale – şi-a exprimat opinia Tamás Sándor. Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a declarat: zona Trei Scaune oferă condiţii deosebite recunoscute pe plan naţional şi chiar european. Preşedintele consiliului a subliniat: consiliul judeţean sprijină acele localităţi unde populaţia împreună cu edilii aleşi doresc să iniţieze noi proiecte şi să investească în viitorul aşezării.

Conform afirmaţiilor primarului comunei Cătălina Tusa Levente, reconstrucţia bazei de tratament de la Hătuica a costat 24 miliarde lei vechi, din care 9 miliarde au fost suportate din bugetul local al Consiliului Local Cătălina. Primarul şi-a exprimat mulţumirile pentru sprijinul acordat de către minister şi consiliul judeţean, fără de care nu s-ar fi putut termina lucrările în acest an.

Este important ca aspectul aşezărilor să oglindească faptul că aleşii lucrează pentru binele celor care i-au ales – a arătat Olosz Gergely, deputat de Covasna. În realizarea investiţiei de la Hătuica a avut un rol important atât Ministerul Turismului, cât şi Consiliul Judeţean Covasna – a accentuat parlamentarul.

Ar fi fost inutilă modernizarea bazei vechi de tratament de la Hătuica, deoarece clădirea a fost grav deteriorată, mai mult, aceasta n-ar fi îndeplinit condiţiile impuse de turismul balnear modern. Astfel, în 2008, consiliul local Cătălina a decis demolarea imobilului. Clădirea nouă a fost este dotată, în total, cu 10 jacuzzi care îi aşteaptă pe cei care vor să se vindece. Una dintre acestea a fost realizată special fiind adaptată pentru nevoile persoanelor cu handicap. Baza de tratament este dotată cu sală de gimnastică medicală, şi de asemenea, a fost acoperită mofeta, fiind dotată cu dispozitiv de siguranţă pentru determinarea nivelului de gaze. Cei care sosesc pentru tratament pe o perioadă mai îndelungată, au posibilitatea de a se caza în camerele amenajate la mansardă.

 

A fost semnat proiectul cu finanţare UE având cea mai mare valoare de până acum

 

Cu prilejul vizitei în judeţul Covasna, ministrul dezvoltării regionale şi turismului, Elena Udrea, a semnat sâmbătă la Sfântu Gheorghe şapte contracte de finanţare, printre care proiectul privind reabilitarea căminului „Zathureczky Berta”, proiectul vizând reabilitarea Grupului Şcolar „Puskás Tivadar”, precum şi proiectul de cea mai mare anvergură de până acum al reşedinţei de judeţ, planul integrat de dezvoltare urbană al municipiului Sfântu Gheorghe.

Din cele 21 de proiecte depuse în cadrul Programului Operaţional Regional, 18 proiecte au fost iniţiate de consiliul local iar 3 de către consiliul judeţean – a informat Antal Árpád András, primarul Municipiului Sfântu Gheorghe. „Programul Operaţional Regional este un program important, deoarece se pot depune proiecte din domenii extrem de diverse. Astfel, municipiul Sfântu Gheorghe a depus proiecte vizând domeniile: social, protecţia mediului înconjurător, învăţământ, turism, sănătate, generator de loc de muncă, protecţia monumentelor istorice şi de dezvoltarea infrastructurii, aceste proiecte au fost aprobate. În următorii ani, datorită acestor proiecte finanţate de Uniunea Europeană imaginea oraşului se va schimba semnificativ şi vom îmbunătăţii calitatea vieţii locuitorilor municipiului” – a declarat Antal Árpád András. Primarul a subliniat: între consiliile locale din Ţinutul Secuiesc şi Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului s-a dezvoltat o colaborare eficientă. Rezultatul concret al acestei colaborări este inaugurarea de sâmbătă a pârtiei de schi de la Şugaş Băi.

Simion Crețu, directorul general ADR Centru, a subliniat faptul că, în ultimii doi ani, din Sfântu Gheorghe, s-au predat multe proiecte viabile. În mod similar s-a exprimat şi ministrul Elena Udrea precizând: conducerea oraşului Sfântu Gheorghe a elaborat o bună strategie de dezvoltare, a cărei rezultate sunt deja vizibile.

După festivităţile din Sfântu Gheorghe, a fost inaugurată la Şugaş Băi, în prezenţa ministrului Elena Udrea, pârtia de schi recent terminată, cu clădirea aferentă. Pe lângă teleschiuri, atât pârtia nouă, cât şi cea veche, au fost echipate cu tunuri de zăpadă. În staţiunea Şugaş-Băi pârtia de schi îşi aşteaptă iubitorii sportului de iarnă în sezonul 2010-2011.
 

Noutăți