Sunteți aici: » Știri » Finanţare pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna

Finanţare pentru instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna

Vineri, 22 octombrie 2010

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro).

În cursul săptămânii trecut, Guvernul a hotărât aprobarea finanţării unor cheltuieli pentru 959 de unităţi şi instituţii de învăţământ din România, în sumă de 80 de milioane de lei (18 milioane de euro). Sumele aprobate vor fi afectate reabilitării şi modernizării instituţiilor de învăţământ. Dintre instituţiile de învăţământ din judeţul Covasna, 15 unităţi vor beneficia de finanţare, valoarea totală a acesteia fiind de 1.835.000 lei.
Sumele alocate au destinaţie precisă, din acestea urmând a se achita lucrările executate în şcoli şi grădiniţe sau se pot continua investiţiile demarate. „Susţinerea instituţiilor de învăţământ este de competenţa administraţiilor locale, în judeţul nostru 15 localităţi au beneficiat acum de finanţare prin care vor putea fi modernizate şcolile, grădiniţele” – a arătat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.
În judeţ, cea mai mare sumă a fost repartizată grădiniţei nr. 1 din Covasna, în cuantum de 380.000 lei, din care urmează a se finanţa lucrările demarate la noua clădire, am aflat de la primarul Lőrincz Zsigmond, care a menţionat că din această sumă vor putea plăti datoriile restante.
Municipiului Sfântu Gheorghe i s-a alocat suma de 240.000 lei pentru lucrările de construire a grădiniţei Pinocchio, predarea clădirii noi a grădiniţei fiind planificată de primărie pentru anul viitor. Din suma alocată vom achiziţiona ferestre şi uşi, astfel lucrările din interior pot fi începute încă în timpul iernii – a relatat Sztakics Éva, viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe.
Din suma de 225.000 lei se pot finanţa lucrările de construire a şcolii noi de la Mereni şi se vor plăti lucrările deja executate. Construcţia clădirii noi a Şcolii Generale Kelemen Didák şi a grădiniţei a fost demarată în 2007.
 

Noutăți