Sunteți aici: » Știri » Fondul pentru tineret a fost majorat

Fondul pentru tineret a fost majorat

Miercuri, 20 martie 2013

Comparativ cu anii precedenţi, anul acesta organizaţiile de tineret au depus un număr mai mare de proiecte, iar ca „răspuns” Consiliul Judeţean a majorat fondul pentru tineret cu 33%

Comparativ cu anii precedenţi, anul acesta organizaţiile de tineret au depus un număr mai mare de proiecte, iar ca „răspuns” Consiliul Judeţean a majorat fondul pentru tineret cu 33%.

Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna şi consilierul judeţean Grüman Róbert, preşedintele Asociaţiei tinerilor maghiari din judeţul Covasna, în după amiaza zilei de azi, au avut o întâlnire cu organizaţiile de tineret care funcţionează în judeţul Covasna. La reuniune, reprezentanţii organizaţiilor de tineret au prezentat programele proprii planificate pentru care au depus cereri de finanţare la Consiliul Judeţean Covasna. În acest an, s-au depus 45 de proiecte vizând realizarea diferitelor proiecte culturale, proiecte pentru copii şi tineret, precum şi proiecte de formare profesională.

Cu ocazia întâlnirii, consilierul judeţean Grüman Róbert a subliniat faptul că, drept rezultat a consultării continue dintre Consiliul Judeţean şi sfera tineretului, administraţia publică judeţeană a înfiinţat un comitet separat pentru tineret şi sport, demonstrând şi cu aceasta rolul important al tineretului în dezvoltarea judeţului.

Am ţinut cont de pretenţiile organizaţiilor de tineret, astfel că, acum câţiva ani, am înfiinţat un fond separat pentru tineret. În ciuda bugetului limitat, acest fond a fost majorat şi în acest an de la 75 mii lei la 100 mii lei, contribuind astfel la funcţionarea eficientă a organizaţiilor, deoarece am convingerea că sprijinirea mişcării de tineret reprezintă o piatră de temelie în construirea viitorului” – a accentuat Tamás Sándor.

Noutăți