Sunteți aici: » Știri » Fotografii reprezentând proiectele europene din judeţul Covasna

Fotografii reprezentând proiectele europene din judeţul Covasna

Joi, 7 decembrie 2017

În centrul oraşului Sfântu Gheorghe poate fi vizionată o expoziţie de fotografii care prezintă proiecte finanţate din fonduri europene. Expoziţia cuprinde creaţiile primite la concursul foto lansat de către Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Covasna

În centrul oraşului Sfântu Gheorghe poate fi vizionată o expoziţie de fotografii care prezintă proiecte finanţate din fonduri europene. Expoziţia cuprinde creaţiile primite la concursul foto lansat de către Centrul de Informare Europe Direct din cadrul Consiliului Judeţean Covasna.

În vara anului 2017, Centrul de Informare Europe Direct a lansat un concurs de fotografie dedicat marcării a zece ani de la intrarea României în Uniunea Europeană. La acest concurs s-au înscris şase fotografi din judeţul Covasna. „Au fost depuse documentaţii fotografice a 23 de investiţii publice şi private, finanţate din fonduri europene, atenţia fotografilor fiind atrase de investiţiile realizate în localităţile: Sfântu Gheorghe, Ilieni, Arcuş, Zoltan şi Olteni. Materialul primit arată cât de largă este scala proiectelor europene, astfel, proiectele aşezate unul lângă celălalt, prezintă o imagine de ansamblu interesantă. Acum putem vedea împreună centrul reabilitat al reşedinţei de judeţ, terenul de joacă al şcolii de la Ilieni sau atelierul de manufactură de la Etfalău-Zoltan, punctul lor comun constând în faptul că au fost realizate cu fonduri de la Uniunea Europeană” a explicat Tóth Szabolcs, conducătorul Centrului de Informare Europe Direct.

Fotografiile primite pentru concurs au fost jurizate de un juriu de specialitate şi au fost acordate premii în patru categorii. La categoria calitate, a fost declarat câştigător Turoczki Csongor, cu seria de fotografii alb-negru, realizată în atelierul de olărit de la Etfalău-Zoltan, la categoria cantitate câştigător a devenit Udvardi Jenő, care a realizat fotografii despre nouă proiecte europene. Premiul pentru creativitate a fost acordat lui Ungurán Károly-Arnold, iar fotografia sa reprezentând terenul de joacă din curtea şcolii de la Ilieni a primit și premiul publicului. Prin intermediul Centrului de Informare Europe Direct şi al Consiliul Judeţean Covasna, câştigătorilor li s-au oferit vouchere de cumpătăruri.

Centrul de Informare Europe Direct a fost înfiinţat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene după un an de la aderarea României la Uniunea Europeană, fiind găzduit de Consiliul Judeţean Covasna şi face parte din Reţeaua Centrelor de informare Europe Direct. Misiunea centrului este aceea de a informa populația cu privire la problemele legate de UE. Cu prilejul aniversării a zece ani de la aderarea României la UE, Centrul de Informare Europe Direct va realiza o publicaţie în care vor fi prezentate investiţiile şi proiectele realizate în judeţul Covasna, fiind finanţate din fonduri europene.

 

Noutăți