Sunteți aici: » Știri » Îmbogățim patrimoniul județului Covasna

Îmbogățim patrimoniul județului Covasna

Vineri, 26 noiembrie 2021

Rectificare de buget şi probleme legate de patrimoniu și de organizare, acestea au fost cele mai importante teme ale ședinței Consiliul Județean Covasna, întrunit joi, 25 noiembrie, în ședință organizată online din cauza situației epidemiologice.

În ultimii 5 ani, Municipiul Sfântu Gheorghe a sprijinit Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” cu o sumă totală de 1,37 milioane de lei. „Cu acest sprijin financiar am reușit să asigurăm iluminarea și asfaltarea curții spitalului, am realizat rețeaua de apă și canalizare pentru locuințele de serviciu. Acum am majorat bugetul spitalului cu suma de 523 mii lei, provenită de la Municipiul Sfântu Gheorghe, din care se finanțează achiziționarea unui tocător și sterilizator al deșeurilor periculoase, amenajarea curții de deșeuri, și achiziționarea de containere pentru extinderea modulului de urgență” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Inițiem demersurile necesare pentru a cumpăra terenul pe care se află Centrul de Agrement ”Csipkés” din Zăbala. Trebuie menționat că, în 2011, așa am preluat tabăra din domeniul public al statului că terenul pe care sunt amplasate construcțiile aferente se află în proprietatea Parohiei Reformate Zăbala și există un contract de închiriere pe o perioadă de 25 ani. Reprezentanții bisericii au fost de acord să fie pusă la vânzare o suprafață de 3200 de metri pătraţi și acum începem demersurile pentru a cumpăra acest teren” – a prezentat președintele.

Centrul de Agrement „Csipkés” din Zăbala este una dintre taberele cu cea mai frumoasă locație. În ultima perioadă au fost realizate numai reparații minore, pentru că terenul nu a fost în patrimoniul județului. „Este nevoie de o modernizare, reabilitare totală, ca să avem o tabără care să răspundă nevoilor actuale. Cele 15 cabane sunt excelente pentru campingul de vară, dar clădirea principală trebuie reconstruită complet pentru a asigura funcționarea pe timp de iarnă și vară. Prioritatea noastră este să extindem facilitățile de recreere și de tineret din județ, crescând în același timp patrimoniul județului” – a subliniat Tamás Sándor.

A megyei tanácsosok jóváhagyták, hogy elkezdjék Kovászna megye területrendezési tervének aktualizálási folyamatát, a most használatos területrendezési terv 1995-ben készült, azóta nyilván sok minden változott megyei és települési szinten is. A folyamat egybeesik a Potsa József megyefejlesztési stratégiával, ennek közvitája is jelenleg zajlik, ismertette Jakab István Barna alelnök.

Consilierii județeni au adoptat hotărârea privind aprobarea inițierii procedurii de elaborare a Planului de Amenajare a Teritoriului Județean Covasna. Planul folosit acum a fost întocmit în anul 1995, de atunci, evident, s-au schimbat multe la nivel județean și local. În această perioadă este elaborată și Strategia integrată de dezvoltare a județului Covasna pentru perioada 2021-2030, documentul fiind în transparență publică, a atras atenția vicepreședintele Jakab István Barna.

 

Noutăți