Sunteți aici: » Știri » Județul Covasna, câștigător al categoriei Best Spa Destination în România

Județul Covasna, câștigător al categoriei Best Spa Destination în România

Luni, 13 decembrie 2021

Duminică seara la Poiana Brașov a avut loc gala de decernare a premiilor Termalia 2021, evenimentul de referință al industriei spa și de turism medical din România. Locul de întâlnire dintre experți, furnizori de spa și facilitatori de turism medical, evenimentul se bucură și  de recunoaștere mondială, aflându-se sub înaltul patronaj al World Spa Organization. În urma nominalizării făcute de către public și a procedurii de jurizare a echipelor de jurați și experți spa, luându-se în considerare criterii precum reputația, comunitatea, dar și feedback-ul publicului, județul Covasna a câștigat premiul pentru Cea mai bună destinație spa din România 2021 / Best spa destination 2021.

„Acest premiu a fost înmânat echipei Visit Covasna, dar consider că acesta este o recunoaștere în primul rând a eforturilor depuse de operatorii privați din acest domeniu din județul nostru. O încununare care reafirmă că performanța, reputația, nivelul de excelență al serviciilor spa, experiența remarcabilă și sustenabilă trăită de către oaspeți sunt preocupări constante în aceste locații. În același timp trebuie să recunoaștem că acest premiu reprezintă un bun început al procesului de transformare al întregii industrii de profil din județ, un capital de încredere acordat în avans  întregului județ de către piața spa și specialiștii din acest domeniu. Cu toate că există deja modele remarcabile de bune practici în județul Covasna, procesul de transformare de la serviciile clasice de balneologie la servicii wellness și medical-spa, bazate pe așteptările și necesitățile omului modern, în care prevenția prevalează față de tratamentul bolilor și toate acestea oferite la standarde de calitate ireproșabile, va fi unul de lungă durată” – a subliniat directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna, Godra Árpád,.

Termalia este un eveniment de business networking, o referință pentru industria de wellbeing în România, organizat sub înaltul patronaj al World Spa Organization. Înființată în 2017, Termalia este evenimentul luxury unde trofeul câștigat este simbolul suprem al performanței și al recunoașterii reputației în această industrie. Astfel, la ediția a 4-a Termalia Awards s-au reunit experți, leaderi de opinii-cheie, furnizori de produse, proprietari de spa-hoteluri, med-spa-uri, clinici, institute balneare și operatori de turism medical.

Câștigătorii premiilor Termalia 2021 au fost desemnați în urma unei proceduri de jurizare care a luat în calcul preferințele publicului dar și criterii de performanță cuantificabile. Procedura a prevăzut următoarele etape: nominalizarea/votarea, preselecția și înscrierea, evaluarea și jurizarea, desemnarea câștigătorilor, și ceremonia de decernare a premiilor. Echipele de jurați și experți au evaluat fiecare concurent în parte pe baza metodologiei de jurizare (marcă înregistrată Termalia&E-laborat). Metodologia a avut în vedere evaluarea a 4 meta-indicatori: reputația (25%), comunitatea (25%), votul popular (25%), evaluarea experților (25%).

Și ca o reconfirmarea premiului obținut de către județ la Gala Termalia Awards 2021 s-au înmânat 3 alte premii pentru companii covăsneni:

  • Best Spa Experience / Cea mai bună experiență spa 2021 – Balvanyos Resort
  • Best Signature Treatment / Cel mai bun tratament semnătură 2021  – Balvanyos Resort
  • Best Spa Mansion 2021 / Cel mai bun conac spa 2021 – Castle Hotel Daniel

Noutăți