Sunteți aici: » Știri » Judeţul Covasna, pe primul loc

Judeţul Covasna, pe primul loc

Luni, 11 decembrie 2017

În județul Covasna, rata de colectare selectivă a deșeurilor a crescut în toate localitățile, există localităţi unde aceasta cantitate este chiar şi de cinci ori mai mare, am fost şi noi surprinşi de acest rezultat – a declarat Ambrus József, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI SIMD Covasna)

În județul Covasna, rata de colectare selectivă a deșeurilor a crescut în toate localitățile, există localităţi unde aceasta cantitate este chiar şi de cinci ori mai mare, am fost şi noi surprinşi de acest rezultat – a declarat Ambrus József, directorul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deșeurilor în județul Covasna” (ADI SIMD Covasna), legat de faptul că judeţul Covasna a terminat pe primul loc concursul de colectare selectivă organizat în cadrul Campaniei naţionale de educaţie ecologică şi mediu intitulată „Ecoatitudine 2017”. La sfârşitul săptămânii trecute a avut loc Gala Premiilor Revistei InfoMediu Europa, festivitate în cadrul căreia reprezentanţii ADI SIMD Covasna au preluat premiul pentru locul întâi, obţinut la campania organizată în cadrul Campaniei naţionale de educaţie ecologică şi mediu „Ecoatitudine”. Judeţul Covasna s-a implicat pentru prima oară în această campanie.

„Am avut un dublu scop: pe de-o parte, să atragem atenția prin intermediul copiilor asupra importanței colectării selective a deșeurilor, iar pe de altă parte, să testăm cât de eficientă va fi colectarea selectivă a deşeurilor în saci care au fost puse la dispoziția populației. Copiii, desigur, au abordat deschis această provocare și cu mult entuziasm, sunt convins că pentru următoarea generație colectarea selectivă a deșeurilor va deveni ceva firesc. Dar pot să spun că şi adulţii au o atitudine responsabilă în această privinţă, sunt tot mai multe persoane care înţeleg că noi, cu toţii, trebuie să veghem pentru păstrarea curăţeniei mediului nostru natural” – a spus Ambrus József, adăugând că este foarte importantă coordonarea serviciilor celor patru sisteme de colectare de deşeuri din judeţ. „Rezultatele bune se datorează, pe lângă o colaborare din partea populaţiei, şi eforturilor depuse de TEGA SA, GospCom SRL, GosTranscom SRL şi ISBV Întorsura Buzăului, unităţile de colectare şi Eco Bihor SRL au reuşit să lucreze ca o echipă, sperăm că cooperarea noastră va fi caracterizată şi în continuare de acest lucru” – a subliniat directorul.

După cum este cunoscut, Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna a fost pus în funcţiune în luna octombrie. Aceasta este cea mai mare investiţie a Consiliului Judeţean Covasna, realizată cu fonduri europene, fiind o investiţie de aproape douăzeci de milioane de euro.

ADI-SIMD Covasna doreşte să participe şi anul viitor la Campania Ecoatitudine, când, pe cât posibil, vor fi înscrise în concurs mai multe așezări. Anul acesta cele zece localităţi înscrise în concurs au colectat selectiv 150 tone de deşeuri.

Noutăți