Sunteți aici: » Știri » Mai mulţi bani pentru gospodari

Mai mulţi bani pentru gospodari

Vineri, 27 ianuarie 2012

„Vrem să creştem numărul proiectelor care trec cu succes etapele de evaluare ale concursurilor de proiecte în domeniul agriculturii şi zootehniei” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

„Vrem să creştem numărul proiectelor care trec cu succes etapele de evaluare ale concursurilor de proiecte în domeniul agriculturii şi zootehniei. După cum putem să depunem proiecte de succes în multe alte domenii, putem să creăm şi pentru gospodarii din judeţul Covasna acele oportunităţi de a avea acces la surse financiare cu care să rămână competitivi la nivel naţional” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

Kerestély Csaba – primarul comunei Brateş, Bölöni Dávid – primarul comunei Cernat, Bardócz Csaba – primarul comunei Băţanii Mari, Fodor Imre – primarul comunei Ilieni, Kasléder József – primarul comunei Malnaş, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene lucrează la înfiinţarea unei asociaţii care are ca scop să ajute gospodarii particulari sau diferitele asociaţii desfăşurând activitatea în agricultură sau zootehnie, în pregătirea proiectelor finanţate de Uniunea Europeană sau a celor cu finanţare internă.

Asociaţia AgroSIC ia fiinţă cu o echipă dinamică, tânără, echipa având ca sarcină de a descoperi oportunităţile de accesare a surselor financiare, iar cu ajutorul autorităţilor publice locale, al primarilor să caute acei gospodari sau asociaţii gospodăreşti care pot depune proiecte spre finanţare. Obiectivul asociaţiei este ca persoanele neexperimentate în munca administrativă să obţină finanţări serioase cu demersuri minime – a spus Tamás Sándor.

Pentru înfiinţarea Asociaţiei AgroSIC este necesară şi contribuţia Consiliului Judeţean Covasna. Proiectul de hotărâre privind întemeierea asociaţiei şi în care se alocă 220 mii lei pentru asociaţia nou înfiinţată va fi înscris în ordinea de zi a şedinţei consiliului judeţean în cursul săptămânii viitoare.
 

Noutăți