Sunteți aici: » Știri » Mai sunt doar nouă zile până la închiderea recensământului: 15 noi puncte de recenzare asistată înființate în Județul Covasna

Mai sunt doar nouă zile până la închiderea recensământului: 15 noi puncte de recenzare asistată înființate în Județul Covasna

Vineri, 8 iulie 2022

Cu nouă zile înainte de încheierea celei de-a doua etape a recensământului, care se desfășoară pe teren, Bodor László, consilier în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Covasna, Dr. Ráduly István, prefectul Județului Covasna și Zsigmond József, consilier local, au susținut o conferință de presă pentru a vorbi despre provocările care vor apărea în perioada următoare în ceea ce privește participarea cetățenilor la recensământ. Astfel, pentru eficientizarea procesului de recenzare, începând din 8 iulie, se vor deschide 15 puncte fixe de recenzare asistată în localitățile: Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt, Târgu Secuiesc, Întorsura Buzăului, Chichiș, Turia, Estelnic și Barcani.

Participarea la recensământ este o datorie civică. Fiecare locuitor și fiecare locuință vor fi numărate. Dacă, din orice motiv, nu ați răspuns la chestionar, veți fi „adăugat" ulterior în baza de date a recensământului. În acest caz, datele care sunt cele mai importante pentru noi nu vor fi înregistrate, iar naționalitatea, limba maternă și religia nu vor fi introduse. Prin urmare, este foarte important să vă primiți cu încredere recenzorul și să completați chestionarul până pe 17 iulie”, a declarat Bodor László, consilier în Cabinetul Președintelui Consiliului Județean Covasna.

Este foarte important pentru noi să participăm la acest recensământ, întrucât multe activități financiare depind de numărul de persoane, numărul de cetățeni, care locuiesc în acest județ. Până în prezent, în județ au fost înregistrați în total aproape 170.000 de locuitori. Aproximativ 30.000 de locuitori ar mai trebui înregistrați, potrivit Direcției de Statistică. Am fost foarte bucuroși la un moment dat, când eram pe locul doi la nivel național în etapa auto recenzării, acum suntem în locul al nouălea (85,55 %). E bine, dar nu e suficient”, a punctat la rândul său prefectul Județului Covasna, Dr. Ráduly István.

Până la data de 17 iulie, în Sfântu Gheorghe, mai sunt de contactat aproximativ 9000 de persoane. Până în prezent, au fost numărate peste 80% din populație. Deși recenzorii lucrează într-un ritm foarte alert, sunt aproape sigur că nu au cum să ajungă la toată lumea”, a declarat consilierul local, Zsigmond József, care este coordonatorul local al recensământului.  El a mai adăugat că oricine poate merge la punctele de recenzare până la sfârșitul perioadei de recenzare pentru a completa chestionarul, indiferent de zona în care locuiește. 


 

În cadrul conferinței de presă, a fost lansată către populație rugămintea ca, în cazul în care nu au fost contactați până acum de un recenzor sau cunosc pe cineva care nu a fost încă recenzat, să sune la următoarele numere de telefon: Sfântu Gheorghe (0267352552), Covasna (0734639897), Târgu Secuiesc (0721297540) sau Baraolt (0742174168), astfel încât numele, adresa și numărul de telefon ale acestor persoane să poată fi înregistrate și transmise recenzorului responsabil.

Punctele de recenzare asistată în municipiul Sfântu Gheorghe:

  • Fostul magazin de cadouri al Sepsi OSK (Str. Stadionului nr. 5, între orele 8:00-16:00, în timpul săptămânii, și în weekend, între orele 10:00-18:00)
  • Direcția Finanțe Publice (Str. Oltului nr. 2, zilnic, între orele 8:00-18:00)
  • Centrul pentru Democrație - EMNT (Str. Bánki Dónáth 36, luni-vineri, între orele 8:00-16:00) 
  • Sediul local al UDMR,  (Str. Martinovics Ingnác nr. 2, zilnic, între orele 8:00-18:00)

 

Noutăți