Sunteți aici: » Știri » Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework

Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework

Miercuri, 24 martie 2010

Pe teritoriul judeţului Covasna se derulează proiectul Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework, proiect în cadrul căruia au fost inaugurate telecentrele din Malnaş si Breţcu.

Pe teritoriul judeţului Covasna se derulează proiectul Noi oportunități de ocupare în mediul rural prin telework, proiect în cadrul căruia au fost inaugurate telecentrele din Malnaş si Breţcu.

Centrele au fost înfiinţate prin investiţiile realizate de către AJOFM HARGHITA, dar un sprijin consistent a fost oferit de Consiliul Judeţean Covasna în vederea identificării spaţiilor potrivite precum şi a obţinerii cooperării autorităţilor locale (primăriile Malnaş, Breţcu). Valoarea investiţiei se ridică la peste 100.000 ron (50000 ron/telecentru).

Pe lângă mobilierul aferent, fiecare centru este dotat cu aparatură de ultima generaţie: 9 PC performante, cu căşti, cu sistem de operare, suita de programe tip office, antivirus, 2 imprimante laser alb-negru, o imprimantă laser color, o imprimanta multifuncţională A3 (copiator scanner şi imprimantă), centrală telefonica, 8 telefoane, sistem de alarmă, notebook pentru lector, videoproiector, ecran de proiecţie, precum si alte obiecte de inventar indispensabile pentru buna funcţionare a telecentrelor.

La cele două telecentre vor participa la cursuri 80 de tineri cu domiciliul în mediul rural, în trei serii.

Participanţii vor beneficia de pregătire sub forma de iniţiere sau perfecţionare în domeniile:

  • Contabilitate, 
  • Designer pagini web,
  • Limba engleză,
  • Operator introducere, validare date,
  • Asistent relaţii publice şi comunicare,
  • Operator calculator si reţele (telematică)
  • Operator vânzări prin telefon (telemarketing)
  • Competenţe antreprenoriale
  • Limba italiană/germană

Fiecare modul este format din 120 ore, ceea ce asigură un total de formare profesională de 1080 ore. Responsabil cu activitatea de formare profesională în cadrul telecentrelor este partenerul Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia. După absolvirea fiecărui modul, participanții primesc un certificat de absolvire în conformitate cu prevederile OG 129/2000.

Prin competenţele acumulate pe perioada celor 1080 ore de curs, participanţii vor putea fi încadraţi cu sprijinul activ al AJOFM Covasna în cadrul unor companii care intenţionează să încadreze personal în regim de muncă la distanţa (telemunca). Pe teritoriul judeţului Covasna se intenționează angajarea a minim 15 de persoane.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni

Noutăți