Sunteți aici: » Știri » Noi terenuri de joacă pentru copii din judeţul Covasna

Noi terenuri de joacă pentru copii din judeţul Covasna

Luni, 21 decembrie 2009

Consiliul Județean Covasna a alocat din bugetul propriu 100 000 lei pentru programul de înființare a terenurilor de joacă. Scopul acestui program este de a pune la dispoziţia copiilor câte un teren de joacă în fiecare localitate, în primul rând în satele în care nu exista până atunci un loc special amenajat pentru copii. 

Consiliul Județean Covasna a alocat din bugetul propriu 100 000 lei pentru programul de înființare a terenurilor de joacă. Scopul acestui program este de a pune la dispoziţia copiilor câte un teren de joacă în fiecare localitate, în primul rând în satele în care nu exista până atunci un loc special amenajat pentru copii. Potrivit domnului președinte Tamás Sándor, și din bugetul pe anul 2010 se vor aloca fonduri pentru acest program, deoarece localitățile din mediu rural au nevoie în continuare de astfel de investiții. 

Primele terenuri de joacă au fost finalizate în satele aferente comunei Cernat, unde copii din  Cernatul de Jos se bucură de 2 terenuri de joacă, iar cei din Cernatul de Sus și Albiș de câte un teren de joacă. Dotarea terenurilor de joacă respectă normele europene de siguranță. În comuna Cernat au fost alocate din buget 60 000 lei pentru construirea acestor terenuri, dar au fost cheltuite doar 57 123 lei. Consiliul Județean Covasna contribuie la construirea fiecărui teren de joacă cu câte 5000 lei. În program s-au înscris comunele Bodoc, Brateș, Barcani, Ghidfalău, Dobârlău, Poian și Dalnic. 

Noutăți