Sunteți aici: » Știri » Noul manager pune accent pe consultarea medicilor

Noul manager pune accent pe consultarea medicilor

Vineri, 3 decembrie 2010

Tamás Sándor , preşedintele consiliului judeţean, l-a instalat în mod oficial pe András – Nagy Róbert în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”.

Tamás Sándor , preşedintele consiliului judeţean, l-a instalat în mod oficial pe András – Nagy Róbert în funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”. Noul director a ţinut o conferinţă de presă vineri, 3 decembrie, în biroul său.

András – Nagy Róbert a declarat: conform promisiunilor făcute, scopul lui principal este realizarea unui spital care să satisfacă necesităţile şi aşteptările pacienţilor. În acest scop, el a contactat şi organizaţii non-guvernamentale care reunesc pacienţii.

Din discuţiile purtate cu reprezentanţii de la Asociaţia Copiilor şi Tinerilor cu Diabet din judeţul Covasna, Asociaţia Bolnavilor de Hemofilie, Asociaţia Bolnavilor de Cancer, precum şi reprezentanţii asistenţilor medicali voluntari din cadrul organizaţiei Caritas a reieşit faptul că, în cadrul spitalului,  nu sunt suficiente informaţii cu privire la diferitele boli cronice. În viitor, managerul spitalului doreşte să acorde o atenţie mai mare şi acestei activităţi, de asemenea, doreşte îmbunătăţirea comunicării între personalul administrativ al instituţiei şi medici, respectiv personalul medical şi pacienţi.
Directorul instituţiei organizează întâlniri periodice cu organizaţiile non-guvernamentale şi, totodată, lucrează la elaborarea unui sistem prin care se vor prelucra sugestiile şi reclamaţiile pacienţilor fără să se creeze vreun dezavantaj reclamantului.

András – Nagy Róbert contează, în primul rând, pe ajutorul Consiliului Judeţean Covasna în rezolvarea problemelor de competenţa ministerului. Preşedintele consiliului judeţean,  Tamás Sándor a afirmat: „2011 va fi anul voluntariatului, şi în judeţul Covasna se vor desfăşura numeroase programe care vizează acest principiu. De asemenea, vom crea posibilitatea ca asociaţiile non-guvernamentale ale căror activităţi constau în îngrijirea bolnavilor, să poată participa la concursurile publicate de consiliul judeţean, fapt ce va contribui şi la îmbunătăţirea serviciilor oferite de spital.”

Preşedintele consiliului a subliniat faptul că, în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă „dr. Fogolyán Kristóf”, în acest moment se desfăşoară lucrări de investiţii, dar anul viitor spitalul va fi scena unor investiţii şi mai consistente. Tamás Sándor a apreciat drept un progres semnificativ faptul că la pregătirea lucrărilor de modernizare participă şi medicii specialişti, astfel, dezvoltarea infrastructurii devenind mult mai eficientă.

András – Nagy Róbert consideră oportună examinarea competenţelor prin care se pot identifica acele domenii care necesită o atenţie mai mare, care pretind investiţii mai substanţiale, astfel, pentru medici se va deschide posibilitatea pentru o continuă perfecţionare.

Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna a declarat că în proiectul finanţat de Uniunea Europeană pentru achiziţionarea de aparatură medicală figurează iniţial suma de 4 milioane de euro, intenţionându-se, însă, majorarea acestei cifre. Între planurile de perspectivă ale consiliului judeţean se numără şi proiectul de a pune la dispoziţia medicilor apartamente de serviciu, astfel, spitalul din Sfântu Gheorghe va deveni mult mai atractiv pentru medicii specialişti.

Printre primele măsuri luate de către noul manager se numără amplasarea semnelor indicatoare care conduc spre diferitele secţii ale spitalului, întrucât se întâmplă foarte des ca bolnavul să nu poată decide, unde îl găseşte, în cadrul instituţiei, pe acel medic specialist de care are nevoie pentru tratarea problemelor sale.
 

Noutăți