Sunteți aici: » Știri » Nu vor fi disponibilizări la Hăghig

Nu vor fi disponibilizări la Hăghig

Joi, 9 decembrie 2010

Căminul de Bătrâni de la Hăghig a trecut din administrarea  Consiliului Judeţean Covasna în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului.
 

Căminul de Bătrâni de la Hăghig a trecut din administrarea  Consiliului Judeţean Covasna în subordinea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului. Hotărârea în acest sens a fost luată joi, 9 decembrie la şedinţa extraordinară a consiliului.

Reorganizarea nu afectează funcţionarea internă a instituţiei, de asemenea, nu se va schimba modul de finanţare, doar forma lui. Activitatea Căminului de Bătrâni de la Hăghig va fi finanţată şi în continuare din bugetul consiliului judeţean şi din venituri proprii, în proporţie de 50-50%.  De asemenea, reorganizarea este justificată şi pe baza unor criterii profesionale, având în vedere că, în România, de obicei, unităţile cu activităţi similare sunt subordonate instituţiilor de asistenţă socială, astfel desfăşurându-şi activitatea mult mai eficient.

Un alt motiv care justifică reorganizarea este acela, că, în acest fel, Căminul de Bătrâni de la Hăghig va fi exceptat de la disponibilizările obligatorii.  Consiliul a aprobat reorganizarea în unanimitate de voturi.
 

Noutăți