Sunteți aici: » Știri » Oferte turistice secuieşti de iarnă în Bucureşti

Oferte turistice secuieşti de iarnă în Bucureşti

Joi, 21 octombrie 2010

Standul Ţinutul Secuiesc pentru a treia oară la Romexpo.Standul Ţinutul Secuiesc pentru a treia oară la Romexpo

Întreprinzătorii din judeţele Harghita, Covasna şi Mureş prezintă prin standul lor comun expus la Romexpo ofertele turistice de iarnă ale Ţinutului Secuiesc. În cadrul Târgului de Turism al României deschis în mod oficial astăzi, 21 octombrie, Borboly Csaba, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita şi Demeter János, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna au prezentat la o conferinţă de presă Standul Ţinutul Secuiesc. La eveniment a fost prezent şi vicepremierul Markó Béla.

În cadrul standului amenajat pe o suprafaţă de 108 mp, cu douăzeci de expozanţi se utilizează toate căile de comunicaţie: pârtiile de schi sunt prezentate în 3D, omul de zăpadă vine pe schi, fiind accentuate elementele de artă populară ale sărbătorilor de iarnă. Deşi târgul s-a deschis doar recent, ofertele Standului Ţinutul Secuiesc se bucură de un interes crescut din partea publicului larg, mulţi vizitatori au făcut fotografii împreună cu omul de zăpadă în costum de schi, au degustat mâncărurile tradiţionale secuieşti şi au studiat harta pârtiilor de schi.   

„Reîntoarcerea Standului Ţinutul Secuiesc la Romexpo nu are doar o semnificaţie simbolică. Acest lucru reprezintă în acelaşi timp şi faptul că este nevoie de un astfel de stand”, a declarat Markó Béla. În opinia preşedintelui UDMR, în decursul celor douăzeci de ani care au trecut, liderii comunităţii maghiare au făcut multe demersuri în acest sens. „În cei douăzeci de ani nu a fost posibilă amenajarea unui stand al Ţinutului Secuiesc, însă de atunci am avut progrese semnificative”, a accentuat vicepremierul.

„Dorim ca cei care ne vizitează să acumuleze noi experienţe, să aibă posibilitatea de a explora comorile locale necunoscute – a declarat Borboly Csaba. – Vă invităm să cunoaşteţi ofertele Ţinutului Secuiesc, să povestiţi şi altora că apa minerală nu numai se bea, ci se poate scălda în ea. La noi sărbătorile de iarnă vin cu zăpadă, iar turiştii care cunosc sărbătorile cu zăpadă numai prin intermediul televizorului, au posibilitatea de a-l experimenta vizitând Ţinutul Secuiesc.” În opinia preşedintelui Consiliului Judeţean Harghita Ţinutul Secuiesc are multe de oferit: Salina Praid, Lacul Sfânta Ana, Festivalul Sarmalelor şi alte valori turistice cunsocute şi populare. „Dorim să reprezentăm în mod unitar ceea ce ne caracterizează. În acest scop există o colaborare strânsă între autorităţile publice locale şi prestatorii de servicii, am elaborat strategia de turism care este în beneficiul pensiunilor, hotelurilor, restaurantelor, bazelor de sport şi al zonelor protejate”, a declarat preşedintele autorităţii judeţene.

„Am avut timp împreună cu colegii mei să aruncăm o privire în jur la Romexpo şi pot afirma că Standul Ţinutul Secuiesc prezent pentru a treia oară la târg este interesant nu numai datorită colaborării strânse dintre judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, ci şi mulţumită cantităţii şi calităţii materialelor promoţionale expuse – a declarat Demeter János, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna. – În acest an standul are o dimensiune semnificativă, şi am putut constata că deşi ziua de astăzi este destinată specialiştilor din domeniul turismului, standul nostru a atras mai mulţi vizitatori decât celelalte.” Liderul autorităţii judeţene a mai adăugat că vede viitorul turismului din Ţinutul Secuiesc în calitatea serviciilor oferite şi nu în creşterea numărului acestora. În acest sens consideră ca fiind oportun utilizarea tuturor posibilităţilor oferite de programele de finanţare, cum ar fi de exemplu programul Leader, prin intermediul cărora ar putea fi implementate dezvoltări semnificative în acest domeniu. Pe lângă o strategie de marketing bine pus la punct, Demeter ar pune un accent deosebit şi pe promovarea Ţinutului Secuiesc. În opinia lui, rezultate semnificative pot fi obţinute şi prin intermediul mijloacelor corespunzătoare de media.

Târgul este deschis până la 24 octombrie. Ţinutul Secuiesc este promovat în mod unitar ca destinaţie turistică nu numai la Romexpo, cele trei judeţe au prezentat deja regiunea şi la târgul Hungexpo din Budapesta. Organizatorii nu se opresc aici, doresc să ajungă la numeroase târguri internaţionale din străinătate, în vederea prezentării comorilor acestor meleaguri unui public cât mai larg.

 

Noutăți