Sunteți aici: » Știri » Peste 4 milioane lei pentru reţele de apă potabilă şi canalizare

Peste 4 milioane lei pentru reţele de apă potabilă şi canalizare

Vineri, 16 decembrie 2011

Din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată, Guvernul a alocat pentru judeţul Covasna suma de 4.178.000 lei, pentru finalizarea unor lucrări de investiţii începute în baza O. G. nr. 7.

Din sumele defalcate din Taxa pe Valoare Adăugată, Guvernul a alocat pentru judeţul Covasna suma de 4.178.000 lei, pentru finalizarea unor lucrări de investiţii începute în baza O. G. nr. 7. Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a declarat: „această sumă este satisfăcătoare, în raport cu dimensiunea judeţului, având în vedere că, în general, în situaţii similare, am primit 3 la sută din suma totală alocată la nivel naţional. Acum, datorită reprezentanţei eficiente, această sumă reprezintă mai mult de 5 la sută din totalul sumei de 81.135.000 lei, alocată pe nivel naţional. Împreună cu primarii, dorim să finalizăm cât se poate de repede lucrările de investiţii începute, deoarece prin aceasta se îmbunătăţeşte calitatea vieţii familiilor secuieşti.”

În judeţul Covasna, suplimentarea fondurilor vizează în total 6 localităţi: la Arcuş, pentru realizarea reţelei de canalizare şi staţiei de filtrare şi tratare a apei, vor fi utilizaţi 700 mii lei, Dalnic a primit 800 mii lei pentru realizarea reţelei de apă potabilă, Ghelinţa 1.139 mii lei pentru realizarea reţelei de canalizare şi, pentru dezvoltarea infrastructurii, Lemnia a primit 700 mii lei, iar Reci 23 mii lei, iar pentru Zăbala s-a alocat suma de 816 mii lei, pentru realizarea reţelei de canalizare.

Noutăți