Sunteți aici: » Știri » Primul Campionatul Internaţional de Atelaje cu Doi Cai, organizat la Olteni

Primul Campionatul Internaţional de Atelaje cu Doi Cai, organizat la Olteni

Miercuri, 27 iunie 2018

Campionatul Internaţional de Atelaje cu Doi Cai se organizează prima oară pe terenul de la Olteni, în perioada 6-8 iulie a.c. La evenimentul organizat de către Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna și Federația Ecvestră Română, au fost înscrise până în prezent 15 atelaje din România.

Campionatul Internaţional de Atelaje cu Doi Cai se organizează prima oară pe terenul de la Olteni, în perioada 6-8 iulie a.c. La evenimentul organizat de către Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Județean Covasna și Federația Ecvestră Română, au fost înscrise până în prezent 15 atelaje din România.

Entuziasmul iniţial – stârnit de faptul că comuna Bodoc este singura localitate din România
care a intrat în calendarul competiţional 2018, pe lângă Olanda, Germania, Franţa şi Statele Unite ale Americii – i-a îndemnat pe organizatori să nu se lase mai prejos ca la campionatele naţionale anterioare.

Primarul comunei Bodoc, Fodor István, s-a arătat foarte dezamăgit de faptul că, în paralel cu campionatul de la Olteni, se organizează un campionat internaţional şi în localitatea Lipica din Slovenia, fapt ce influenţează participarea echipajelor din alte ţări, pentru că echipajele din Ungaria preferă să participe campionatul din Slovenia, datorită infrastructurii mai bune. „Consider că nu este corect că Federația Ecvestră Internaţională a stabilit aceeaşi dată pentru concursurile de la Slovenia şi Olteni, pentru că, astfel, competiţiile de 2-3 stele se vor desfăşura cu mai puţini participanţi. Din păcate, suntem neputincioşi în faţa acestui aspect, campionatul trebuie să aibă loc, pentru că altfel echipajele deja înscrise nu vor putea aduna punctele necesare pentru participarea la campionatul internaţional” – a spus edilul comunei, oprindu-se şi asupra dificultăţilor materiale legate de organizare. „Noi, în calitate de autorităţi locale, avem mâinile legate dar şi mai mult buzunarele. Din bugetul mic alocat de către guvern, doar o sumă minimă poate fi destinată acestui eveniment ce se va desfăşura concomitent cu Zilele comunei Bodoc, de aceea trebuie să apelăm la sponsori” – a subliniat primarul.

Legat de acest eveniment, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Tamás Sándor, a spus: „Pentru a atinge un scop bun, trebuie aleasă o cale bună. Deşi obstacolele sunt zilnice, în ultimii ani am învăţat că există o cale şi către cei mai înalţi munţi. Unul dintre visele noastre este ca judeţul Covasna să devină centrul evenimentelor ecvestre din Transilvania. Atunci când am cumpărat Castelul Mikó de la Olteni, am ştiut că ne aşteaptă o muncă asiduă, de lungă durată, dar rezultatele obţinute, investiţiile şi programele de calitate de până acum demonstrează faptul că suntem pe calea cea bună şi că am atras atenţia nu doar în interiorul ţării, ci şi pe plan internaţional.”


Primul Campionat Internațional de Atelaje cu Doi Cai şi cea de a 15-a ediţie a Zilelor comunei Bodoc demarează vineri, 9 iulie, ora 12, cu o prezentare și dresaj. Sâmbătă, la ora 11.30 va avea loc recunoașterea traseului de maraton, după care, la ora 12.00, urmează proba de maraton, restul zilei fiind dedicat manifestărilor sportive şi culturale. Cei interesaţi vor putea urmări un spectacol de dresaj hipic şi un show de cascadorie ecvestră, iar în orele serii vor avea loc programe culturale şi concerte. Duminică, începând cu ora 12.00, echipajele vor concura în proba de obstacole, iar după prezentarea de tir cu arcul susţinută de Pászka Lehel, ce va avea loc de la ora 16.00, rolul principal revine producţiilor scenice. Evenimentul se încheie cu un frumos foc de artificii.

 

Noutăți