Sunteți aici: » Știri » Primul ghiozdan, plin și anul acesta!

Primul ghiozdan, plin și anul acesta!

Marți, 31 august 2021

În anul școlar 2021-2022, Consiliul Județean Covasna va avea grijă de ghiozdanele pentru 2.178 elevi din clasele pregătitoare, asigurându-le toate rechizitele necesare. Fiecare pachet conține câte un ghiozdan, model diferit pentru fete și băieți, prevăzut cu etichetă pentru nume, creioane grafit și creioane colorate, un penar, o cutie pentru sandwich și recipient pentru apă.

 

”De fiecare dată întocmim pachetul pentru elevii din clasele pregătitoare, pornind de la experiența anilor precedenți, urmărind în același timp nevoile familiilor și ale cadrelor didactice. Anul acesta am introdus schimbări, copiii vor primi recipiente pentru apă, în locul caietelor pentru mesaje. Suntem convinși că pachetul va încânta elevii care se pregătesc să  descifreze taina învățăturii. Lansat de Consiliul Județean în anul 2013, de acest Program de sprijin familial au beneficiat, în ultimii nouă ani, peste 17.000 de elevi din județul Covasna. Anul acesta, pentru elevii covăsneni din clasele pregătitoare s-au alocat 160 mii de lei. Valoarea unui pachet este de 72 lei”, a declarat Tamás Sándor,  președintele Consiliului Județean Covasna.

Edilul a mai precizat că priveşte cu încredere începerea noului an şcolar, care, pentru elevii de toate vârstele, trebuie să fie o perioadă a întâlnirilor, plină de descoperiri şi bucurii. Aşadar, depinde de noi toţi să nu lăsăm epidemia COVID-19 să strice bucuria începerii anului şcolar!

Pachetele vor fi distribuite în săptămâna începerii anului școlar.

Noutăți