Sunteți aici: » Știri » Reabilitarea spitalului

Reabilitarea spitalului

Joi, 29 aprilie 2010
Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, vicepreședinții Consiliului Județean Covasna, Henning László și Demeter János, administratorul public al județului Covasna, Klárik László.

Președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor, primarul municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Árpád András, vicepreședinții Consiliului Județean Covasna, Henning László și Demeter János, administratorul public al județului Covasna, Klárik László precum și președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna”, consilierul județean Ambrus József au organizat o conferință de presă comună în data de 29 aprilie 2010 în sala mare a Consiliului Județean Covasna.

Noi numiri în funcții de conducere

Consilierul județean Kovács Ödön a fost numit în funcția de director al Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna – a declarat președintele Tamás Sándor. Potrivit președintelui este un rezultat deosebit și faptul că funcția de inginer șef este îndeplinită de un hidrotehnician de naționalitate maghiară, dna Deák Anna. Președintele a mai adăugat că au reușit să obțină promisiuni din partea conducerii administrației naționale că vor pune un accent mai mare asupra problemelor neglijate din județul Covasna, astfel vor trata cu prioritate amenajarea albiei cursurilor de apă Tărlung, Covasna, Ghelința și Pava. De asemenea se află în fază de proiectare și regularizarea albiei pâraielor Cașin și Baraolt, pentru care se caută mijloace de finanțare în vederea finalizării acestor proiecte. 

De asemenea funcția de inspector școlar general adjunct la Inspectoratul Școlar al Județului Covasna este îndeplinită provizoriu de un profesor de naționalitate maghiară, în persoana domului  Farkas Csaba.

Lucrările de reabilitare ale Spitalului Județean vor putea fi finalizate în cursul acestui an 

Potrivit președintelui Tamás Sándor, ministrul sănătății, Cseke Attila a promis alocarea unor fonduri pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare ale Spitalului Județean, lucrări care se întind de mai bine de 15 ani. Ministerul de resort a alocat în cursul acestui an 850.000 lei noi pentru continuarea lucrărilor din aripa C a spitalului, sumă care a fost suplimentată cu încă 1,45 milioane lei. Administratorul public, Klárik László a vorbit în ton optimist despre soarta continuării lucrărilor de reabilitare, mai mult este convins că lucrările se vor finaliza până la sfârșitul anului în curs. 

În vara anului 2012 ar putea funcționa Centrul de management integrat al deșeurilor 

Președintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Sistem integrat de management al deşeurilor în judeţul Covasna”, consilierul județean Ambrus József a declarat că proiectul de finanțare pentru realizarea ”Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna” va fi supus verificării în zilele următoare de către comisia europeană. Potrivit consilierului județean lucrările ar putea fi începute în luna iulie anul curent, putând fi finalizate în cursul anului 2012. Președintele Tamás Sándor și-a exprimat îngrijorarea din cauza faptului că numai conducerea orașului Baraolt nu a dorit să participe la acest proiect, iar locuitorii orașului plătesc deja dublu față de ceilalți locuitori ai județului pentru ridicare deșeurilor. 

Noutăți