Sunteți aici: » Știri » Referendumul rămâne

Referendumul rămâne

Miercuri, 30 noiembrie 2011

„Am încredere în imparţialitatea justiţiei noastre, în pofida faptului că am dubii în ceea ce priveşte obiectivitatea” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la şedinţa ordinară din 30 noiembrie.

„Am încredere în imparţialitatea justiţiei noastre, în pofida faptului că am dubii în ceea ce priveşte obiectivitatea” – a declarat Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, la şedinţa ordinară din 30 noiembrie.

După cum este cunoscut, Prefectura Covasna a atacat hotărârea consiliului judeţean cu privire la organizarea unui referendum vizând alipirea judeţului Covasna la Ţinutul Secuiesc, referindu-se la vicii de formă. Consiliul judeţean a decis să nu schimbe articolele incriminate de juriştii prefecturii.

Consiliul a adoptat şi hotărârea privind finanţarea Festivalului Reflex din martie 2012: potrivit hotărârii, autoritatea publică administrativă judeţeană va aloca 250.000 lei din propriul buget pentru organizarea festivalului de teatru ce va avea loc în martie anul viitor.

În şedinţa de astăzi s-a aprobat hotărârea privind preluarea imobilului fostului Centru de Patologie Neuromusculară „Dr. Radu Horia” din Vîlcele. Imobilul va trece din domeniul public al statului şi din administrarea Ministerului Sănătăţii în administrarea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Dr. Fogolyán Kristóf”. Potrivit planurilor, în imobilul de la Vîlcele se va muta Secţia de pneumologie şi pneumofiziologie a spitalului judeţean.

Managerul spitalului, András-Nagy Róbert, a declarat: vor să aplice şi în judeţul nostru modelul testat în străinătate, potrivit căruia bolnavii sunt trataţi într-un mediu natural facilitând vindecarea bolilor respiratorii, la distanţă corespunzătoare faţă de suprafeţele locuite. În opinia directorului, imobilul din Vîlcele va oferi o soluţie dacă Ministerul Sănătăţii va fi în măsură să acorde sprijin financiar pentru reabilitarea clădirii dărăpănate. Managerul spitalului a relatat că spitalul a achiziţionat cu sprijinul consiliului judeţean un computer tomograf (CT) nou, în valoare de 1,7 milioane lei, fiind cel mai modern şi mai performant aparat din zonă care va fi pus în funcţiune în viitorul apropiat.

La şedinţa de consiliu, Tamás Sándor a prezentat primele 5 calificări de Produs secuiesc ale judeţului Covasna care îndeplinesc funcţia mărcii pentru produsele alimentare secuieşti tradiţionale şi sănătoase.

În cadrul întrunirii din 30 noiembrie, toţi participanţii au păstrat un minut de reculegere în memoria lui Kelemen Antal, conducătorul Fanfarei „Kovács András” de la Reci, trecut în nefiinţă în această săptămână.
 

Noutăți