Sunteți aici: » Știri » Registru agricol electronic din 2015

Registru agricol electronic din 2015

Marți, 10 decembrie 2013

După semnarea contractului de finanţare, urmează realizarea registrului agricol electronic care va asigura o soluţionare mai rapidă şi mai transparentă a problemelor administrative – a declarat Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

După semnarea contractului de finanţare, urmează realizarea registrului agricol electronic care va asigura o soluţionare mai rapidă şi mai transparentă a problemelor administrative – a declarat Henning László, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Covasna.

„36 de judeţe au câştigat fonduri europene pentru implementarea unor Registre Agricole Electronice, printre care şi judeţul Covasna, în parteneriat cu cinci oraşe, respectiv 10 comune. La selectarea comunelor din raza celor cinci oraşe am luat în considerare care dintre aceste comune deţine cele mai mari  terenuri agricole şi păduri. Proiectul – cu o valoare totală de 6.591.530 lei, din care cofinanţarea locală este de 131 627 lei – vizează localităţile: Băţani, Bodoc, Breţcu, Ghidfalău, Ojdula, Ozun, Sânzieni, Sita Buzăului, Turia şi Zagon” – a spus Henning.

Potrivit vicepreşedintelui CJ Covasna, caietele de sarcini vor fi elaborate până la sfârşitul lunii ianuarie, în luna martie se va anunţa firma câştigătoare, după care urmează achiziţionarea echipamentelor de infrastructură hardware, respectiv operaţiunea de instalare a software-ului. În baza de date se vor prelua şi datele realizate cu ajutorul programelor folosite anterior şi, totodată, se va digitaliza şi evidenţa pe suport de hârtie.  Evidenţa electronică va permite rezolvarea numeroaselor probleme amânate până acum, aceasta garantând siguranţa şi controlul datelor. Evidenţa va avea o rubrică separată şi pentru situaţia taxelor şi impozitelor locale, astfel că va fi foarte uşor de controlat dacă „cineva a plătit sau nu impozitul”. Henning László a vorbit şi despre faptul că suportul digital înseamnă totodată simplificarea procedurilor administrative şi soluţionarea mai rapidă a solicitărilor, deoarece pentru obţinerea unor date, oamenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la instituţiile aflate la mai mulţi kilometri distanţă, iar datele mai importante vor fi stocate pe serverul din clădirea Consiliului Judeţean Covasna. De asemenea, acest pachet de programe informatice cu mai multe componente înseamnă că primăriile vor trebui să apeleze la servicii de internet mai rapide, iar aceasta, în opinia vicepreşedintelui CJ Covasna, nu va fi o problemă în cazul localităţilor rurale.

 

Noutăți