Sunteți aici: » Știri » S-a inaugurat noul sediu al DGASPC Covasna

S-a inaugurat noul sediu al DGASPC Covasna

Joi, 28 iulie 2011

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna a preluat, oficial, noul sediu. Imobilul situat în strada Presei din Sf. Gheorghe, a fost modernizat cu finanţare din bugetul propriu al administraţiei judeţene, lucrările având valoarea de 2 milioane RON.

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna a preluat, oficial, noul sediu. Imobilul situat în strada Presei din Sf. Gheorghe, a fost modernizat cu finanţare din bugetul propriu al administraţiei judeţene, lucrările având valoarea de 2 milioane RON.

Joi, 28 iulie, cu ocazia inaugurării, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, a declarat:  „ca gospodari buni, scopul nostru a fost să nu plătim chirie pentru o persoană fizică în sumă de 6.500 euro, când şi noi avem un imobil, care se află în proprietatea administraţiei judeţene. În această clădire au fost reunite toate birourile dispersate ale direcţiei şi, de asemenea, aici va avea sediul şi arhiva Serviciului Stării Civile.”

Vass Mária, directorul instituţiei, la şedinţa de consiliu, a prezentat realizările mai importante ale direcţiei şi şi-a exprimat convingerea că reunirea birourilor sub un singur acoperiş va spori, cu siguranţă, eficacitatea activităţii instituţiei.

După cum este bine cunoscut, administraţia judeţeană a înscris în ordinea de zi al şedinţei de astăzi dezbaterea cumpărării Hotelului Bodoc din Sf. Gheorghe. Potrivit planurilor, consiliul judeţean şi consiliul local urma să achite contravaloarea imobilului în cote de ½ părţi, însă plenul a amânat supunerea la vot al proiectului de hotărâre, la propunerea în parte a consilierului Calnic Sabin, care a recomandat ca, în limita posibilităţilor, TVA-ul să nu fie plătit de către consiliu. După o scurtă pauză, plenul a decis că va lua o hotărâre săptămâna viitoare în cadrul şedinţei extraordinare, deoarece proiectul de hotărâre privind cumpărarea va trebui modificat.

Potrivit hotărârii Curţii de Apel Braşov, concursul dat de Szonda Szabolcs pentru ocuparea postului de director al Bibliotecii Judeţene „Bod Péter” a fost neregulementar, iar Consiliul Judeţean Covasna, după discuţii îndelungate, a luat la cunoştinţă decizia instanţei. Tamás Sándor a declarat: „Să fie clar: au ratat destinatarul dacă au crezut că pentru asta noi vom da înapoi. Trăim într-un stat de drept, prin urmare, acceptăm decizia prin care Szonda Szabolcs este constrâns să renunţe la funcţia sa, dar vom organiza un nou consurs pentru ocuparea funcţiei de director al bibliotecii şi îi recomand lui Szonda Szabolcs să se înscrie la concurs. Deplâng faptul că, în România, nu a sosit încă timpul ca pentru ocuparea postului de director în fruntea unei biblioteci care este vizitată în proporţie de 85% de cititori maghiari şi depozitul căreia în cea mai mare parte este în limba maghiară, cunoaşterea limbii maghiare nu poate constitui un criteriu. Subliniez: nu a fost inclus printre condiţii ca viitorul director să fie de naţionalitate maghiară, dar considerăm că este corect şi din punct de vedere profesional ca un conducător de instituţie culturală să înţeleagă nevoile publicului vizitator.”

Plenul a aprobat toate proiectele de hotărâri, consilierii căzând de acord, ca reprezentanţii grupurilor UDMR şi PCM să se consulte la o dată ulterioară asupra proiectului de hotărâre privind autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc care a fost omis din ordinea de zi.
 

Noutăți