Sunteți aici: » Știri » S-a înființat Fundația Județeană pentru Tineret Covasna

S-a înființat Fundația Județeană pentru Tineret Covasna

Joi, 10 august 2017

Fundația Județeană pentru Tineret Covasna a fost înfiinţată la iniţiativa a 28 organizaţii de tineret din judeţul Covasna. Funcţionarea fundaţiilor din această categorie este reglementată de o lege specială şi au statut de utilitate publică

Fundația Județeană pentru Tineret Covasna a fost înfiinţată la iniţiativa a 28 organizaţii de tineret din judeţul Covasna. Funcţionarea fundaţiilor din această categorie este reglementată de o lege specială şi au statut de utilitate publică. În cadrul Adunării Generale de constituire, a fost ales Consiliul de Conducere, format din: Kristó Kinga preşedinte, Cătălin Lazăr vicepreşedinte, Prezsmer Csaba secretar, Erőss Sándor, Buna Mária Magdolna, Máté János, Fekete-Lovas Zsolt, Alexandru Andriesei, precum şi Adriana Bota membri.

„În ultimii ani, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna a sprijinit în mod prioritar structurile de tineret, deoarece fondul de tineret funcţionează cu succes de mai mulţi ani. De asemenea, cu această problemă se ocupă şi o comisie de tineret, iar la nivelul consilierilor judeţeni au ajuns şi tineri în funcţii decizionale. Fundaţia recent înfiinţată reprezintă o altă oportunitate pentru a consolida parteneriatul cu structurile de tineret. Este important că vorbim despre o organizaţie reprezentativă în care sunt prezenţi atât reprezentanţii tinerilor maghiari cât şi celor români. Sper că, la nivel judeţean, pentru anul viitor, se vor prezenta propuneri de proiecte care să contribuie la rămânerea acasă a tinerilor. Dorim ca tinerii din judeţul Covasna să-şi întemeieze familii şi să-şi planifice viitorul acasă. Acesta este scopul nostru comun şi prioritar” – a declarat Grüman Róbert, vicepreşedintele CJ Covasna.

Kristó Kinga, preşedintele ales al organizaţiei, a subliniat: „Această zi reprezintă o piatră de hotar în viaţa tuturor organizaţiilor de tineret din judeţ. Fundația Județeană pentru Tineret Covasna a fost înfiinţată printr-o colaborare dintre 28 de structuri asociative de/pentru tineret, plasându-se în faţa majorităţii judeţelor din România. Acest lucru dovedeşte că în judeţul nostru tinerii desfăşoară o activitate intensă. De acum înainte opinia şi voinţa tinerilor din judeţul Covasna va conta şi mai mult atât la nivel judeţean cât şi la nivel naţional. Scopul nostru este acela de a crea o perspectivă mai stabilă acasă şi să găsim împreună soluţii pentru problemele tinerilor, ţinând cont de dezvoltarea tinerilor. Aş dori să mulţumesc şi pe această cale pentru încrederea acordată din partea organizaţiilor.”

La şedinţa constitutivă a participat şi preşedintele Conferinței Tineretului Maghiar (MIÉRT) Oltean Csongor, care, în discursul rostit, a declarat următoarele: „Înfiinţarea fundaţiei pentru tineret este o iniţiativă demn de urmat, iar nevoia de colaborare şi colaborare a diferitelor organizaţii neguvernamentale este lăudabilă. Peste 300 de structuri de/pentru tineret din Transilvania fac parte din membri Conferinţei Tineretului Maghiar, este responsabilitatea noastră comună de a contribui la înfiinţarea în fiecare judeţ a fundaţiilor pentru tineret. Reţeaua acestora reprezintă un nou bastion al reprezentării intereselor tinerilor, iar din acest punct de vedere este foarte important că astăzi, la Sfântu Gheorghe, a început un astfel de proces.”

La Adunarea Generală Constitutivă au mai participat Ticu Plăcintă, vicepreşedintele Fundației Naționale pentru Tineret, Mihai Dragoș, preşedintele Consiliului Tineretului din România, Marian Știopu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret, precum şi Kelemen Szilárd, preşedintele Asociației HARIT.

Noutăți