Sunteți aici: » Știri » S-au început lucrările de reabilitare a albiilor pârâurilor şi râurilor

S-au început lucrările de reabilitare a albiilor pârâurilor şi râurilor

Luni, 13 septembrie 2010

Judeţul Covasna a primit 13,7 milioane RON din fondul de urgenţă al Guvernului pentru lucrările de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii. În prima tranşă au fost alocate 10 milioane, în a doua tranşă 3,7 milioane pentru Administraţia Bazinală a Apelor Olt, banii care pot fi folosite pentru lucrările în judeţul Covasna.Judeţul Covasna a primit 13,7 milioane RON din fondul de urgenţă al Guvernului pentru lucrările de reabilitare a pagubelor produse de inundaţii. În prima tranşă au fost alocate 10 milioane, în a doua tranşă 3,7 milioane pentru Administraţia Bazinală a Apelor Olt, banii care pot fi folosite pentru lucrările în judeţul Covasna.
În judeţul Covasna sunt 13 locaţii unde e nevoie de intervenţie urgentă – ne-a informat directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor Covasna, Kovács Ödön.
„Acum putem să demarăm lucrările urgente, avem promisiuni că vom putea continua lucrările necesare pentru apărarea împotriva inundaţiilor din fonduri guvernamentale. Este vorba de o sumă aşa de enormă că din bugetul propriu al judeţul nu am putea să le realizăm” – a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, dl. Tamás Sándor.
„Momentan se lucrează la decolmatarea albiei pârâurilor Debren şi Covasna, dar în această săptămână vom începe lucrările la toate cele 13 locaţii. Este vorba despre recalibrarea albiei în cazul pârâului Debren de la Sfântu Gheorghe, dar şi la pârâurile Belin Mare, Casin, Lisnău, Saciova, Turia şi Cormoş. Vom consolida malul şi vom construi zidul de sprijin în centrul oraşului Covasna. Vom realiza etanşarea şi supraînălţarea digului de pe Cormoş şi Pârâul Negru. Vom repara 24 subtraversări din acele care sunt responsabilitatea noastră. Aceste lucrări trebuie finalizate până la sfârşitul anului 2010” – a mai spus Kovács Ödön.

În judeţul Covasna lungimea totală a albiilor pârâurilor şi râurilor este de 1391 km, iar lungimea digurilor se ridică la 300 km – acestea fiind întreţinute de Sistemul de Gospodărire a Apelor Covasna. Din digurile bazinului hidrografic al Oltului jumătate se află în judeţul Covasna.

 

Noutăți