Sunteți aici: » Știri » Se va construi un drum de acces

Se va construi un drum de acces

Vineri, 6 martie 2015

La şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna din data de 5 martie, consilierii judeţeni au decis construirea unui drum de acces către depozitul ecologic de deşeuri din apropierea localităţii Leţ.

 

La şedinţa extraordinară a Consiliul Judeţean Covasna din data de 5 martie, consilierii judeţeni au decis construirea unui drum de acces către depozitul ecologic de deşeuri din apropierea localităţii Leţ.

În cadrul şedinţei, Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a spus: „Întocmirea documentaţiei tehnice a drumului va costa 130.000 lei şi pentru că depozitul ecologic de deşeuri, una dintre cele mai mari investiţii ale judeţului, va fi gata în curând, este important să construim şi să asfaltăm drumul judeţean care asigură legătura la depozit, ţinând cont de traficul de marfă intens. Vrem să începem cât mai repede lucrările, iar pentru aceasta este necesar ca planurile să fie realizate cât mai curând. Pe anumite porţiuni ale drumului este nevoie nu numai de un strat nou de asfalt, ci trebuie făcută şi fundaţia, un drum simplu, de pământ trebuie transformat în drum judeţean.”

De asemenea, a primit sprijinul Consiliului Judeţean Covasna şi proiectul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Covasna. Vas Mária, directorul instituţiei a vorbit despre sondajul finanţat prin Granturile SEE 2009-2014, în urma căruia vom afla care sunt acele 15 localităţi din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş care au rămas cele mai neacoperite din punct de vedere al protecţiei sociale. Pentru aceste aşezări se va dezvolta o strategie pentru remedierea situaţiei.

Printre punctele ordinii de zi s-a numărat şi donaţia judeţului Heves din Ungaria: judeţul înfrăţit cu Covasna a donat 200.000 de forinţi Muzeului Naţional Secuiesc în vederea realizării unui nou afet pentru singurul tun original al lui Gábor Áron care s-a mai păstrat. Actualul afet, realizat acum 50 de ani, nu corespunde modelelor folosite în timpul luptei pentru libertate din 1848. Artefactul istoric aşezat pe noul afet va fi expus în 15 martie, la Casa de Cultură Vígadó din Târgu Secuiesc.

Consilierii judeţeni au aprobat toate punctele de pe ordinea de zi.

 

Noutăți