Sunteți aici: » Știri » Şi mai mulţi bani pentru sport

Şi mai mulţi bani pentru sport

Luni, 16 octombrie 2017

S-a elaborat regulamentul judeţean privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive, acesta fiind aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de luni a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, ceea ce înseamnă că se poate lansa cererea de propuneri de proiecte pentru finanţarea sportului de performanţă

S-a elaborat regulamentul judeţean privind condițiile, criteriile și procedura de finanțare a programelor sportive, acesta fiind aprobat în cadrul şedinţei extraordinare de luni a Consiliului Judeţean (CJ) Covasna, ceea ce înseamnă că se poate lansa cererea de propuneri de proiecte pentru finanţarea sportului de performanţă.

Cadrul este mai mare pentru pregătirea şi participarea sportivilor lor de performanţă, cluburile şi organizaţiile sportive, individuale sau de echipă, vor putea solicita fonduri în valoare totală de 890 mii lei. „Din păcate nici legea actuală nu a făcut mai clară problema finanțării sportului, pe termen lung, e ceva mai bine, deoarece pentru sprijinirea activităţilor sportive vom putea aloca maxim cinci la sută din buget. Însă, pe termen scurt, reprezintă o problemă pentru cluburile şi organizaţiile sportive de performanţă, pentru că suntem în luna octombrie şi sprijinul financiar le vom putea acorda doar de acum înainte” – a explicat preşedintele CJ Covasna, Tamás Sándor, după şedinţă.

În cadrul şedinţei a fost votată şi componenţa Comisiei de evaluare de proiecte, compusă din trei membri, drept urmare, proiectele depuse vor fi evaluate de consilierii judeţeni Bodó Lajos, Orbán Miklós şi Boricean Cosmin. Hotărârea trebuie înaintată în termen de 5 zile de la adoptare Instituţiei Prefectului pentru verificarea legalităţii, urmând să fie făcută public  pe data de 23 octombrie, dată după care se poate lansa cererea de propuneri de proiecte.

 

La şedinţa de consiliu de luni a fost adoptat şi proiectul de hotărâri privind aprobarea încheierii unui Contract de parteneriat între Județul Covasna prin Consiliul Județean Covasna și Teatrul Andrei Mureșanu, potrivit căruia autorităţile judeţene vor acorda instituţiei un sprijin financiar de 6000 lei pentru organizarea Festivalului naţional de debut în regie – D-butan-T, eveniment ce se va desfăşura în perioada 30 octombrie şi 4 noiembrie. Tot în cadrul acestei şedinţe s-a aprobat modificarea şi completarea hotărârii anterioare privind obiectivul de investiții „Modernizare Centru de Educație a Adulților” de la Arcuş. Proiectul, având o valoare de 5,5 milioane lei, a fost depus la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, fiind necesară completarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție și a indicatorilor tehnico-economici. Proiectul vizează creşterea eficienţei energetice a clădirii.

Noutăți