Sunteți aici: » Știri » Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna

Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna

Vineri, 17 septembrie 2010

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY şi Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, la Sala de Sedinţe a Consiliului Judeţean, contractul de finanţare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Covasna.

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László BORBÉLY şi Preşedintele Consiliului Judeţean Covasna, Sándor TAMÁS, au semnat vineri, 17 septembrie 2010, la Sala de Sedinţe a Consiliului Judeţean, contractul de finanţare a proiectului „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor în judeţul Covasna”, al cărui beneficiar este Consiliul Judeţean Covasna. Prin acest proiect, ce are o valoare de 30.401.240 de euro, se va asigura o rată de colectare a deşeurilor de 100% în zonele urbane şi rurale, precum şi implementarea unor metode de tratare a deşeurilor municipale biodegradabile (compostare în gospodării şi compostare centralizată).


László BORBÉLY a apreciat că “Semnarea acestui contract este un moment important atât în viaţa judeţului cât şi pentru Ministerul Mediului şi Pădurilor. Am convingerea că, până în anul 2013, va funcţiona un Sistem de Management Integrat al Deşeurilor care, din acest punct de vedere, va situa judeţul Covasna la standarde europene”.

Ministrul László BORBÉLY a declarat  “sper că, în cazul judeţului Covasna perioada de la anunţarea licitaţiei până la începerea efectivă a lucrărilor să nu fie de 300 sau 400 de zile aşa cum am întâlnit în alte judeţe ”. Totodată, ministrul Mediului şi Pădurilor a atras atenţia că a fost schimbată legislaţia în ceea ce priveşte constestaţiile: „Cei care depun contestaţii şi se dovedeşte că acestea sunt nefondate, plătesc”, a declarat László BORBÉLY .

În urma finalizării sistemului integrat de management al deşeurilor, finanţat prin POS Mediu, va funcţiona un depozit ecologic de deşeuri între localităţile Let şi Moacşa, pe o suprafaţă de 15,71 ha.

După semnarea contractului de finanţare ministrul László BORBÉLY s-a deplasat la lucrările de decolmatare a albiei râului Dobrin.


 

Noutăți