Sunteți aici: » Știri » Sprijin financiar pentru localităţile inundate

Sprijin financiar pentru localităţile inundate

Miercuri, 14 iulie 2010

Consiliul Judeţean Covasna în cadrul şedinţei ordinare din luna iulie propune acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundații pe teritoriul județului Covasna – ne-a informat preşedintele Tamás Sándor.

Consiliul Judeţean Covasna în cadrul şedinţei ordinare din luna iulie propune acordarea unui sprijin urgent pentru diminuarea efectelor pagubelor produse de inundații pe teritoriul județului Covasna – ne-a informat preşedintele Tamás Sándor. În ultimii 20 de ani este prima dată când instituţia face un astfel de pas, conform proiectului de hotărâre va fi alocată o sumă de 700.000 de lei cu acest scop din bugetul proprie al judeţului.
„Sumele care vor ajunge la primării sunt între 20-50 de mii lei, cel mai mare sprijin va primi Municipiul Sfântu Gheorghe şi Belin. Sprijinul acordat poate fi folosit de primării pentru reabilitarea investiţiilor publice distruse sau avariate de inundaţii. În acelaşi timp vom decide şi despre un fond special  pentru repararea investiţiilor făcute de consiliul judeţean sau prin programe guvernamentale, cum ar fi drumurile judeţene, poduri avariate” – a declarat Tamás Sándor. Conducerea CJ Covasna propune alocarea unui sprijin financiar pentru 14 localităţi:  Sfântu Gheorghe, Covasna, Baraolt, Brăduţ, Barcani, Bodoc, Belin, Ilieni, Malnaş, Băţanii Mari, Reci, Ozun, Turia şi Zăbala.
Preşedintele CJ Covasna a mai adăugat că au depus încă o dată împreună cu SGA Covasna la guvern lista lucrărilor de investiţii care sunt urgente din punctul de vedere al protecţiei împotriva inundaţiilor. În judeţ este nevoie de 9 intervenţii urgente: regularizarea albiilor pe pârâuri Casin, Baraolt, Ghelinţa, Pava, Covasna, Valea Mare, Dobârlău, Lemnia, Debren respectiv pe Râul Negru. Valoarea investiţiilor propuse se ridică peste 100 de milioane de lei.

 

Noutăți