Sunteți aici: » Știri » Staţiunile din judeţul nostru, preferate de turiştii moldoveni

Staţiunile din judeţul nostru, preferate de turiştii moldoveni

Miercuri, 4 aprilie 2018

Zilele trecute, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a promovat regiunea la târgul internaţional de turism intitulat Leisure. Hotels — 2018, organizat la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

Zilele trecute, Asociaţia pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna a promovat regiunea la târgul internaţional de turism intitulat Leisure. Hotels — 2018, organizat la Chişinău, capitala Republicii Moldova.

La această expoziţie, asociaţia a reprezentat judeţul Covasna în calitate de coexpozant în cadrul standului României, ţară care a câştigat titlul de cel mai frumos stand. Au fost prezentate cataloage, hărți ale Ţinutului Secuiesc şi ale judeţului, precum şi ofertele concrete și materialele promoționale ale unităților turistice și ale organizatorilor de programe.

Legat de acest târg de turism, Jánó Szabolcs, directorul Asociaţiei pentru Dezvoltarea Turismului în judeţul Covasna, a declarat că experienţele dovedesc că vizitatorii cunosc şi preferă să viziteze destinaţiile turistice din Ţinutul Secuiesc, de exemplu zona Sovata, Ţinutul Sării şi Băile Tuşnad, de asemenea, interesul pentru staţiunea Covasna este în creştere, oraş care este asociat cu tratamentele balneare. Pe lângă asociaţia noastră, din judeţ a fost prezentă şi Turism Covasna S.A. care deţine hotelurile Căprioara, Cerbul şi Covasna. „Trebuie să ne concentrăm în continuare pe turismul medical, deoarece această ofertă unică a noastră nu este necunoscută de vizitatori: pe lângă oferta wellness şi tratament ale hotelurilor de patru stele care oferă servicii de calitate, sunt căutate şi hotelurile de trei stele care dispun şi ei de baze de tratament. În domeniul tratamentului cu mofetă, Centrul de tratament de la Hătuica oferă servicii la un preţ avantajos, iar la o zi după încheierea târgului, au existat deja feedbackuri şi cereri pentru aceste servicii.

Târgul de turism din Republica Moldova poate asigura turişti potenţial pentru judeţul nostru, deoarece suntem vecini şi, printr-o promovare adecvată şi prin participarea la evenimentele turistice, putem face ca judeţul nostru să devină şi mai cunoscut” – a declarat Jánó Szabolcs. Acesta a precizat că vizitatorii au avut ocazia să guste din apele tămăduitoare şi minerale îmbuteliate în judeţul Covasna. La categoria cazare exclusivistă, cei dornici de excursii au găsit foarte interesante conacele amenajate într-un stil specific şi cu mult gust sau acele cazări rustice cum sunt casele din Valea Zălanului ale prinţului Charles.

Noutăți