Sunteți aici: » Știri » Terenul de atelaje din satul Olteni a fost inaugurat oficial

Terenul de atelaje din satul Olteni a fost inaugurat oficial

Duminică, 9 iulie 2017

Terenul de concursuri pentru atelaje a fost inaugurat oficial în cadrul evenimentului care a făcut parte din cadrul manifestărilor dedicate Zilelor comunei Bodoc şi care a luat sfârşit cu parada celor 18 atelaje care au participat la Concursul Național de Atelaje cu doi cai, etapa a doua

Terenul de concursuri pentru atelaje a fost inaugurat oficial în cadrul evenimentului care a făcut parte din cadrul manifestărilor dedicate Zilelor comunei Bodoc şi care a luat sfârşit cu parada celor 18 atelaje care au participat la Concursul Național de Atelaje cu doi cai, etapa a doua.

În cadrul evenimentului organizat în perioada 7-9 iulie, de către Consiliul Local al comunei Bodoc, Consiliul Judeţean (CJ) Covasna şi Federaţia Ecvestră Română, cei interesaţi au putut participa la o paradă spectaculoasă cu cai şi atelaje şi au putut urmări cele trei probe ale concursului: dresaj, maraton şi obstacole.

Cu ocazia inaugurării terenului, Tamás Sándor, preşedintele CJ Covasna, a subliniat faptul că idea construirii acestui teren de concursuri pentru atelaje s-a născut în urmă cu câțiva ani, în capul dr. Kelemen Atilla, primul preşedinte al Federaţiei Ecvestre Române, iar realizarea acestuia se datorează muncii neobosite a lui Fodor István. „Am făcut primii cei mai grei paşi, iar din acest moment, soarta dezvoltării terenului este în mâna specialiştilor. Pe acest teren dorim să organizăm atât competiţii naţionale cât şi concursuri internaţionale şi mondiale. Vom face totul pentru promovarea ideilor bune și realizarea acestora. Primim cu bucurie noile provocări” – a declarat preşedintele CJ Covasna.

Participanţii la eveniment i-au adus un omagiu fostului director al IAS Catalina, Tóth Ferenc, susţinător al sportului cu atelaje, care, prin construirea unui astfel de teren, a făcut posibilă practicarea acestui tip de sport, la începutul anilor '90.

În calitate de preşedinte al juriului, arbitrul internaţional dr. Kelemen Atilla a afirmat faptul că organizarea unui concurs de atelaje este o mare bucurie într-un loc unde există atât de multă voinţă, prin care a fost realizat un teren de atelaje care corespunde cerinţelor, atât la nivel european, cât şi la nivel mondial. „În ultimii 27 de ani, au fost cel puţin treizeci de entităţi care au promis că cor construi un teren special, însă Bodocul este primul care l-a realizat.”

Fodor István, primarul comunei Bodoc, a constatat cu satisfacţie că construirea terenului de atelaje este rodul unei munci comunitare care este de nepreţuit, iar acest lucru arată că locuitorii comunei şi-au luat ca sarcină proprie realizarea acestuia. Acesta a mai adăugat: „Sunt mulţumit că am reuşit să organizăm, împreună cu cei mai buni ai profesiei, un eveniment de succes şi de calitate, contribuind astfel la sporirea renumelui localităţii şi al judeţului Covasna.”

La această competiţie au participat 18 atelaje, proba compusă fiind câştigată de Pál Attila din Joseni, pe locul doi şi trei clasându-se concurentul Clubului Ecvestru Lipicai din Chichiş,  Bartha Eduárd, cu două atelaje ale sale înscrise în concurs.

Noutăți