Sunteți aici: » Știri » Un nou tablou panoramic inaugurat în centrul oraşului

Un nou tablou panoramic inaugurat în centrul oraşului

Vineri, 15 martie 2013

Anul acesta, la Sfântu Gheorghe, pe lângă comemorarea obişnuită a zilei de 15 martie, locuitorii reşedinţei de judeţ au putut lua în posesie şi un nou tablou panoramic.
 

Anul acesta, la Sfântu Gheorghe, pe lângă comemorarea obişnuită a zilei de 15 martie, locuitorii reşedinţei de judeţ au putut lua în posesie şi un nou tablou panoramic. Imaginile expoziţiei în aer liber din centrul oraşului au fost selectate dintre tablourile panoramice ale site-ului virtualisszekelyfold.ro şi reprezintă diferite locaţii ale Ţinutului Secuiesc, cum ar fi: Castelul Daniel de la Vârghiş, frescele bisericii reformate de la Mugeni, din scaunul Odorhei, precum şi scene celebre ale istoriei Ţinutului Secuiesc.

Fotografiile sunt ele înseşi impresionante, dar cu ocazia sărbătoririi zilei naţionale, în centrul municipiului Sfântu Gheorghe, grupurile păstrătoare de tradiţii ale husarilor, călăreţii îmbrăcaţi în port popular şi numeroşi oameni fluturând steaguri ale Ţinutului Secuiesc şi ale Ungariei au dat spectatorului impresia că percepe o imagine care redă Ţinutul Secuiesc în totalitatea sa.

Vizitatorul paginii de internet a Ţinutului Secuiesc poate efectua o călătorie virtuală în diferitele locaţii ale acesteia de parcă ar fi la faţa locului. Tamás Sándor, preşedintele Consiliul Judeţean Covasna a apreciat, pe bună dreptate, panorama sferică de 360 de grade, realizată de artista Daczó Enikő, ca fiind fantastică. „Unele imagini sunt considerate artistice de cei profesionişti, iar alte fotografii sunt apreciate de marele public. Toate acestea reprezintă doar un fragment al Ţinutului Secuiesc, într-o formă aproape palpabilă” – a afirmat preşedintele Consiliului Judeţean în discursul său festiv.

„Am dori ca Ţinutul Secuiesc să devină o mândrie a tuturor, a secuilor, a maghiarilor şi a românilor deopotrivă, să fie mândri de acel Ţinut Secuiesc, care ne înconjoară nu numai în formă fizică, care este accesibil nu doar în formă virtuală pe internet şi care se poate admira nu doar pe tablourile panoramice, ci este prezent ca un sentiment în adâncul sufletului nostru” – a spus  Tamás Sándor.
 

Noutăți