Sunteți aici: » Știri » Campanii de promovare a turismului în țară și în străinătate

Campanii de promovare a turismului în țară și în străinătate

Joi, 3 martie 2022

În perioada 1-4 martie Asociația pentru Dezvoltarea Turismului în județul Covasna – Visit Covasna a organizat un infotrip pentru agenții de turism turoperatoare, pentru partenerii lor agenții revânzătoare, și agenții organizatoare de evenimente din România.

Scopul infotripului a fost creșterea vizibilității facilităților și obiectivelor turistice din județul Covasna în vederea includerii acestora în ofertele generale ale turoperatorilor, precum și facilitarea stabilirii relațiilor de afaceri, consolidarea celor deja existente între turoperatorii și organizatorii de evenimente, respectiv prestatorii de servicii turistice din județ.  „Obiectivul nostru este ca participanții infotripului să aibă parte de experiențe personale și să își îmbogățească cunoștiințele lor despre locațiile emblematice ale județului, să intre în contact direct cu furnizorii locali de servicii și produse turistice, aceste aspecte fiind -credem noi- indispensabile în procesul valorificării eficiente a acestora către clienții utilizatori finali„ – a declarat Godra Árpád, directorul Asociației pentru Dezvoltarea Turismului în Județul Covasna.

Printre participanți s-au numărat cei mai importanți turoperatori din România pentru piața autohtonă și agenții organizatoare de evenimente: Accent Travel&Events, Eximtur, Bibi Touring Operator, Happy Tour și NTT Data Romania. Ei au fost cazați la Castle Hotel Daniel din Tălișoara, iar în timpul șederii lor au vizitat Băile Balvanyos, Zăbala, orașul Covasna și Saciova. Punctul culminant al infotripul a reprezentat un workshop B2B, o întâlnire de afaceri găzduită de Hotelul TTS din stațiunea Covasna unde reprezentanții unităților de cazare, organizatorii de servicii de agrement și activități turistice și ghizii de turism din județ, în total de 28 de furnizori de servicii turistice, au avut ocazia să își prezinte viitorilor parteneri de afaceri serviciile și produsele turistice, prețurile pentru anul 2022 și grila de comisionare.

Asociația promovează județul și peste hotare

Concomitent cu derularea acestui proiect echipa Visit Covasna participă la târgul de turism “Utazás Kiállítás 2022”, organizat în perioada 3-6 martie 2022 în centrul expozițional  Hungexpo – Budapesta, unde prezintă atracțiile turistice și locațiile premium ale regiunii pe un stand comun cu asociațiile de promovare turistică ale județelor Harghita și Mureș.

„Suntem încrezători că treptat vom depăși această perioadă tulbure a pandemiei și ne așteptăm la intensificarea cererii externe pentru destinația noastră turistică. Nevoia prezenței asociației noastre la un târg internațional de profil în Ungaria este evidentă, țara vecină fiind o sursă importantă a turiștilor sosiți în județul Covasna de pe piețe externe.” – a explicat Godra.

Noutăți