Itt vagy: » Hírek » Turisztikai népszerűsítő kampányok itthon és otthon

Turisztikai népszerűsítő kampányok itthon és otthon

2022. március 3., csütörtök

A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület – Visit Covasna meghívására március 1-4. között romániai utazásszervező irodák és azok viszonteladó utazási irodái, valamint rendezvényszervező irodák látogattak Háromszékre.

Az infotrip célja a megyei turisztikai létesítmények, attrakciók láthatóságának növelése a hazai utazásszervezők felé, azzal a céllal, hogy ezek nagyobb eséllyel kerüljenek be az utazási irodák országos kínálatába. A projekt további szándéka az üzleti kapcsolatok megteremtésének elősegítése, a már meglévők erősítése az utazásszervező- és rendezvényszervező irodák, illetve a Kovászna megyei idegenforgalmi szolgáltatók között. „Célunk, hogy a résztvevők a megye néhány ikonikusnak mondható helyszínén élményekkel, ismeretekkel gazdagodjanak, személyes kapcsolatba kerüljenek a helyi szolgáltatókkal, bízva abban, hogy így hitelesebben és nagyobb hatékonysággal tudják majd értékesíteni ügyfeleiknek ezeket a helyszíneket” – emelte ki Godra Árpád, a Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület igazgatója.

A meghívott résztvevők között Románia legnagyobb belföldi tour-operator és rendezvényszervező irodák képviselői voltak: az Accent Travel&Events, az Eximtur, a Bibi Touring Operator, a Happy Tour és az NTT Data Románia. Állandó szálláshelyük az olaszteleki Castle Hotel Daniel volt, a háromszéki tartózkodásuk alatt ellátogattak Bálványosfürdőre, Zabolára, Kovásznára, Szacsvára. A terepszemle csúcspontját a kovásznai Hotel TTS-ben szervezett B2B workshop, üzleti talalkozó jelentette, ahol a háromszéki szálláshelyek képviselői, a szabadidős tevékenységek szervezői, működtetői, valamint az idegenvezetők, összesen 28 vállalkozás, saját pulton mutathatták be szolgáltatásaikat,  2022-es évre érvényes áraikat, jutalékrendszerüket a meghívott irodák képviselőinek.

Az egyesület a határon túl is népszerűsíti a térséget

Ezzel egyidőben a Visit Covasna csapata 2022. március 3-6. között részt vesz a budapesti Hungexpo Vásárközpontban szervezett „Utazás Kiállítás 2022” turisztikai vásáron. Háromszék a Hargita- és Maros megyei turisztikai egyesületekkel közösen létrehozott Székelyföld standon állít ki, ahol mindegyik megye egy személyre szabott standrészen különböző interaktív programok mellett mutatja be Székelyföld látványosságait, kiemelt szálláshelyeit, programajánlatait.

Bízva abban, hogy a pandémiát lassan magunk mögött tudjuk, arra számítunk, hogy a határokon túli kereslet Háromszék iránt fokozatosan növekedni fog. Kézenfekvő, hogy Magyarországon újra hangsúlyosan jelenítsük meg megyénk turisztikai kínálatát, hiszen Magyarország Székelyföld hagyományosan erős küldőpiaca” – tette hozzá Godra Árpád

Hírek