Sunteți aici: » Știri » Circulația rutieră mult ușurată în zona Baraoltului

Circulația rutieră mult ușurată în zona Baraoltului

Vineri, 23 septembrie 2011

Vineri, 23 septembrie, într-un cadru festiv și cu atmosferă plăcută a avut loc inaugurarea noului pod de la Belin. Peste o sută de participanți au urmărit defilarea fanfarei pe podul recent finalizat.

Vineri, 23 septembrie, într-un cadru festiv și cu atmosferă plăcută a avut loc inaugurarea noului pod de la Belin. Peste o sută de participanți au urmărit defilarea fanfarei pe podul recent finalizat.

Sikó Imre, primarul așezării la festivitatea de inaugurare a declarat: „Ziua de astăzi este o mare sărbătoare, deoarece odată cu încheierea lucrărilor, în toată zona Baraoltului circulația va fi mult ușurată.” Primarul a mai relatat și despre faptul că, după inundațiile din 18 iulie anul trecut, a fost absolut necesară construirea unui pod nou, cel vechi devenind impracticabil. Lucrările au fost începute în luna noiembrie a anului trecut, și consideră un fapt îmbucurător ca în mai puțin de un an se poate circula iarăși fără probleme pe drumul județean ce străbate comuna.

„Anul trecut nu avea încredere toată lumea că această lucrare se va încheia atât de repede. Lucrările noului pod au fost executate cu finanțare de la Consiliul Județean Covasna, valoarea lor fiind de 13 miliarde lei vechi, adică 1,3 milioane RONI – această sumă fiind jumătate din bugetul anual al comunei Belin” – a declarat Tamás Sándor, președintele administrației județene. Cu ajutorul ministerului condus de Borbély László, s-au găsit soluții ca albia pârâului provocând mari distrugeri să fie curățată în locurile critice și ambele maluri ale acestuia să fie consolidate în lungime de cca. 200 de metri – a mai adăugat președintele consiliului județean. În legătură cu celălalt pod important al zonei Baraoltului, podul de la Apața care a fost închis traficului, Tamás Sándor a spus că finanțarea modernizării acestuia se fa efectua din fonduri guvernamentale, toate indiciile arată că contractul de execuție va fi semnat în anul acesta. În cursul săptămânii viitoare va fi inaugurată baia realizată prin proiectul Drumul Apelor Minerale.

Localnicii își amintesc încă faptul că, înainte de era ceaușistă, au circulat pe un vechi pod din lemn, apoi s-a construit podul din beton. Pensionarul Oláh Áron, care a condus timp de 40 de ani fanfara locală, a declarat că podul vechi nu mai corespundea traficului rutier din localitate. Localnicii sunt bucuroși și pentru faptul că malurile pârâului au fost consolidate, astfel fiind în siguranță mai mare atât oamenii, cât și bunurile lor.
 

Noutăți