Sunteți aici: » Știri » Consilierii județeni, alături de familiile din Comandău, rămase fără case în urma incendiului de duminică

Consilierii județeni, alături de familiile din Comandău, rămase fără case în urma incendiului de duminică

Vineri, 28 ianuarie 2022

Conducerea  Consiliului Județean Covasna, împreună cu  toți consilierii județeni va face donații în bani de câte 1000 de lei fiecare pentru familiile din Comandău, ale căror case au fost mistuite de flăcările unui incendiu nemilos, duminică 23 ianuarie. Suma totală se ridică la 32.000 lei.

Inițiativa a fost lansată în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Covasna, desfășurată joi, 27 ianuarie, în comuna Sita Buzăului, și aparține grupului de consilieri UDMR ai Consiliului Județean Covasna și reprezintă un gest de solidaritate față de victimele incendiului. Ea a fost însă îmbrățișată fără rezerve de către toți ceilalți consilieri județeni, care doresc să se implice activ în sprijinirea familiilor aflate în necaz.

„În ultimele zile, a existat o manifestare exemplară de solidaritate pentru cei aflați în nevoie. Instituții, municipalități, organizații civile și de tineret, persoane fizice și juridice, organizații politice, toate au oferit ajutor imediat victimelor, de la haine, la mâncare caldă și donații financiare substanțiale. Având în vedere dezastrul produs, orice formă de ajutor este binevenită. Pentru că victimele incendiului nu dispun de mijloacele financiare necesare pentru a reconstrui totul de la zero, membrii Consiliului Județean contribuie cu 32.000 de lei, sumă destinată construirii de noi locuințe. Lucrările vor începe de îndată ce vremea va permite acest lucru, după ce pagubele vor fi evaluate și molozul din curți va fi îndepărtat. Consiliul Județean colaborează cu consiliul local din Comandău și îi va pune la dispoziție asistență tehnică, administrativă și financiară pentru a-i ajuta pe oamenii afectați să își reia viața normală” – a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Conform datelor oficiale transmise de ISU Covasna, incendiul a afectat opt case de locuit, lipite sub același acoperiș, dintre care cinci au ars complet, iar altor trei le-a ars acoperișul. În cele opt imobile, locuiau 19 persoane, care în urma incendiului au rămas nu numai fără locuințe, ci și fără mijloacele necesare traiului de zi cu zi. Între acestea, se numără și trei minori (1 an, 6 ani și 17 ani).

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric, iar cele opt case au nevoie să fie reconstruite aproape integral. Cum familiile căzute victime ale incendiului respectiv nu dispun de posibilități financiare pentru a reconstrui totul de la zero, prin gestul lor, reprezentanții Consiliului Județean Covasna se alătură comunității covăsnene, care s-a mobilizat remarcabil pentru întrajutorarea acestor familii și a dat dovadă de solidaritate și compasiune, ca de fiecare dată când s-au petrecut asemenea evenimente cu consecințe grave oriunde în județ.

Persoanele care doresc să se alăture demersului de strângere de fonduri pentru reconstrucția celor opt case din Comandău, afectate de incendiu, o pot face folosind următorul număr de cont:

IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania

Filiala Sf. Gheorghe, Banca: BRD. Trebuie menționată:  „Donație - Comandău".

Noutăți