Itt vagy: » Hírek » 32 ezer lej a kommandói családok megsegítésére

32 ezer lej a kommandói családok megsegítésére

2022. január 28., péntek

Kovászna Megye Tanácsa RMDSZ frakciójának kezdeményezésére a megyei tanács tagjai és annak vezetősége fejenként ezer-ezer lejjel támogatják a kommandói tűzeset károsultjait – döntöttek a Szitabodzán megtartott kihelyezett tanácsülésen, január 27-én, csütörtökön.

Az RMDSZ frakció javaslatát egyöntetűen elfogadta az egész testület, felkarolva a kommandói rászoruló családok támogatását. A január 23-án, vasárnap kitört tűzeset nyolc, közvetlen egymás mellé épített házat érintett, amelyek közül öt teljesen leégett, háromnak pedig a tetőszerkezete semmisült meg. Annak ellenére, hogy a hatóságok mindent megtettek a helyszínen a lángok megfékezéséért az ott élő 19 személy, köztük három gyerek maradt otthon nélkül.

„Példás összefogás volt tapasztalható a napokban a bajba jutottakért. Intézmények, önkormányzatok, civil és ifjúsági szervezetek, természetes és jogi személyek, politikai szervezetek nyújtottak gyorssegélyt a károsultaknak, meleg ruhákat, meleg ételt és jelentős pénzbeli adományt is. Ilyen hatalmas pusztításnál minden segítségre szükség van. Tekintettel arra, hogy a tűz áldozatainak nincs anyagi lehetőségük mindent a nulláról újjáépíteni, a megyei testület tagjai 32 ezer lejjel járulnak hozzá az új otthonok megteremtéséhez. A munkálatoknak a károk felmérése és a romok eltakarítása után fognak neki, amint az időjárás is engedi. A megyei önkormányzat együttműködik a kommandói helyi tanáccsal és minden technikai, adminisztratív és anyagi segítséget megad annak érdekében, hogy az érintettek élete visszaálljon a normális mederbe” – emelte ki Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A gyűjtés folytatódik, a pénzbeli adományokat a következő számlaszámon fogadják:

IBAN: RO60 BRDE 150S V403 4753 1500, Serviciul de Ajutor Maltez in Romania

Filiala Sf.Gheorghe, Bank: BRD. Megjegyzésbe: „Adomány – Kommandó”.

Hírek