Sunteți aici: » Știri » Consilierii judeţeni au luat decizii cu privire la construirea de drumuri şi programul „Primul ghiozdan”

Consilierii judeţeni au luat decizii cu privire la construirea de drumuri şi programul „Primul ghiozdan”

Joi, 4 iunie 2015

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Covasna care a avut loc joi, 28 mai, s-au discutat numeroase probleme legate de investiţii în infrastructură şi impactul financiar al acestora.

 

În şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Covasna care a avut loc joi, 28 mai, s-au discutat numeroase probleme legate de investiţii în infrastructură şi impactul financiar al acestora.

Reabilitarea tronsonului Chilieni–Ozun–Bicfalău–Dobârlău reprezintă o investiţie importantă pentru judeţul Covasna, dar care nu este subvenţionată de Ministerul Dezvoltării. Administraţia publică judeţeană va finanţa lucrările de reabilitare din sursele sale proprii. Tamás Sándor, preşedintele Consiliului Judeţean Covasna a spus că pentru această investiţie au fost alocate 3,2 milioane lei din buget, urmând ca lucrările de reabilitare să fie demarate în zilele următoare. O altă sumă în valoare de 161 mii lei va fi alocată pentru modificarea planurilor drumului care face legătura între Sfântu Gheorghe, Ilieni şi Braşov, după aceasta vor fi demarate lucrările pentru reabilitarea acestuia. Această măsură a devenit necesară pentru că drumul se află într-o stare avansată de degradare. De asemenea, se vor construi şanţuri lângă drumul DJ 114 care face legătura între Lemnia şi Sânzieni, pentru aceste lucrări Consiliul Judeţean Covasna a alocat suma de 389 mii lei.

Tamás Sándor a anunţat că „Pentru al treilea an consecutiv, elevii din clasele pregătitoare beneficiază de ghiozdane şi rechizite. În acest an, vor primi ghiozdane un număr de 2200 de elevi, costul unui ghiozdan cu rechizite va fi de 65 lei. Printre rechizite se numără creioane cu grafit şi colorate, un stilou, o cutie pentru sandwich. Valoarea unui pachet a crescut cu 10 lei faţă de anul trecut.”

La şedinţă s-a discutat şi despre legea steagurilor judeţene. Tamás Sándor a precizat: „Toate judeţele din ţară au avut posibilitatea să-şi confecţioneze steaguri judeţene. Aceasta nu a fost o problemă decât în judeţele Covasna şi Harghita, în aceste două judeţe steagurile au fost atacate de prefecţi, făcând imposibilă folosirea acestora. Noua reglementare creează posibilitatea să avem un steag al nostru şi, bineînţeles, îl vom avea.”

La şedinţă a participat şi deputatul UDMR Márton Árpád care a subliniat: nu există nicio lege privind folosirea steagului secuiesc, aşa că nici folosirea acestuia nu este interzisă de nimeni.

S-a menţionat şi tronsonul de drum dintre Covasna şi Comandău, legat de acesta, Tamás Sándor a spus: în prezent acest drum nu se află în administrarea CJ Covasna, se vor putea efectua reparaţii pe acest tronson doar în cazul în care acesta reintră în administrarea judeţului. Managerul public al județului, Kovács Ödön, a arătat: în contract este stipulat faptul că tronsonul respectiv poate fi preluat de către CJ Covasna doar dacă acesta este adus la starea inițială, dacă acest lucru se va întâmpla, atunci va posibil să se facă reparaţii.

 

Noutăți