Sunteți aici: » Știri » Consiliul Județean a publicat lista proiectelor care primesc finanțare nerambursabilă în 2022

Consiliul Județean a publicat lista proiectelor care primesc finanțare nerambursabilă în 2022

Vineri, 1 aprilie 2022

Anul acesta, 459 de proiecte vor primi finanțare din partea Consiliului Județean Covasna. În urma apelului lansat de instituție, au fost depuse 486 de cereri pentru finanțare, de către diverse ONG-uri și unități de cult. În cadrul ședinței de consiliu, din data de 1 aprilie 2022, au fost adoptate hotărârile privind finanțările nerambursabile.

Cererile de finanțare au fost evaluate, iar acum am și adoptat hotărârile necesare pentru a aloca aceste finanțări. Fondul total pentru aceste proiecte este de 3,35 milioane de lei. Anul acesta, bugetul a fost împărțit astfel: un milion de lei pentru activități culturale și de recreere, organizate de ONG-uri, două milioane de lei pentru unitățile de cult și un fond de 150.000 de lei, destinat exclusiv organizațiilor de tineret. Pentru activități sportive, au fost alocați 200 de mii lei. În acest an, am acordat prioritate cererilor de restaurare a bunurilor de patrimoniu cultural, deoarece considerăm că este o moștenire culturală importantă, care merită păstrată” – a punctat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Consiliul Județean Covasna va cofinanța 119 proiecte culturale, în valoare de 500 de mii lei. Și în acest an se va desfășura o serie de evenimente muzicale și culturale, activități meșteșugărești, cu sprijinul Consiliului Județean. În 2022, se cofinanțează 131 de proiecte de programe educativ-științifice și de recreere, tot în valoare de 500 de mii lei. Acestora li se adaugă 130 de proiecte venite din partea unităților de cult, care vor primi finanțare de la Consiliul Județean Covasna. Din fondul de tineret, se vor finanța 28 de proiecte, dintre care 12 se vor desfășura în mediul rural. Fondurile destinate activităților sportive în mediul rural vor fi alocate pentru 36 de proiecte sportive, precum baschet, karate, schi alpin, dans, patinaj artistic, popice, tenis de masă, șah, judo, ju-jitsu, ciclism și fotbal.

Rezultatele concursului de finanțare al Consiliului Județean Covasna pe anul 2022 pot fi verificate aici: https://bit.ly/3wWHkbv

În cadrul ședinței de consiliu, a fost luate și alte decizii precum cea conform căreia de, în anul școlar 2022-2023, elevii din județ să primească în continuare corn și biscuiți, lapte UHT și mere, în cadrul Programului pentru școli din România. De asemenea, s-a decis că, în 2022, în județul Covasna, lucrările și serviciile de întreținere curentă a drumurilor județene pe timp de vară vor fi asigurate de către societatea Drumuri și Poduri Covasna S.A. În aceeași ședință de consiliu, au fost adoptate Raportul de activitate al președintelui consiliului județean pentru anul 2021 și Raportul anual al structurilor însărcinate cu asigurarea unui climat de siguranță și securitate publică în județul Covasna.

Noutăți