Sunteți aici: » Știri » Dezvoltarea Spitalului Județean rămâne o prioritate

Dezvoltarea Spitalului Județean rămâne o prioritate

Joi, 18 mai 2023

Consiliul Județean Covasna s-a reunit joi,18 mai, într-o ședință online cu scopul de a aproba o investiție importantă pentru dezvoltarea Spitalului Județean și pentru a decide câteva aspecte esențiale în cazul unor proiecte legate de bugetul județului.

În cadrul ședinței de azi a Consiliului Județean Covasna, a fost aprobată o investiție de aproape 100.000 de euro pentru extinderea tabloului general de distribuție electrică al Spitalului Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” Sfântu Gheorghe. „În prezent, în spitalul nostru se desfășoară mai multe lucrări de construcție importante: extindem Corpul Unitate de Primire Urgențe, Clădirea Spitalului Corp Vechi, se construiește noul Spital TBC. Urmează a fi extins corpul Policlinicii. În același timp, avem în plan  construirea unui nou Rezervor de apă, a unui heliport, a unui punct de încărcare pentru mașini electrice și a unei capele ecumenice în curtea spitalului. Toate aceste investiții vor necesita, la rândul lor, alimentare cu energie electrică, de aceea era nevoie de extinderea tabloului electric general de distribuție pentru a face față acestor dezvoltări” – a precizat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor.

Cu privire la rectificarea bugetului propriu al Județului Covasna, în cadrul aceleiași ședințe, s-a decis ca Ansamblul de Dansuri „Háromszék” să primească o majorare a bugetului cu suma de 280 mii lei pentru organizarea celei de-a 24-a ediții a Taberei de folclor Țigănesc de la Zăbala, care se va desfășura în perioada 23-30 iulie, respectiv pentru Întâlnirea Muzicii și Dansului Popular, ediția a 33-a, programată pentru perioada 10-11 noiembrie 2023.

 

În cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Direcției Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a obținut o finanțare în valoare de 661mii lei pentru proiectul „Reabilitarea și dotarea Centrului de servicii de recuperare de tip ambulatoriu pentru persoane adulte cu dizabilități Tg. Secuiesc”, sumă ce a fost inclusă în bugetul instituției.

Noutăți