Itt vagy: » Hírek » A megyei kórház fejlesztése prioritást élvez

A megyei kórház fejlesztése prioritást élvez

2023. május 18., csütörtök

Több fejlesztési és költségvetési kérdésről döntött csütörtökön, online tanácsülésén Kovászna Megye Tanácsa. A Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban zajló fejlesztések szükségessé tették, hogy a kórházat ellátó villamoshálózatot is ugyanabban a léptékben bővítsék.

Több mint 100 ezer eurós beruházást hagytunk jóvá, amely a megyei kórház általános elektromos elosztótáblájának bővítését célozza. Jelenleg is több fontos építkezés zajlik kórházunk területén: bővítjük a sürgősséget, a belgyógyászatot, épül a tüdőkórház. Ugyanakkor tervezzük új víztartály építését, heliport kialakítását, elektromos autóknak töltőpontot, valamint imaházat is szeretnénk a kórház udvarára. Ezekhez mind nyilvánvalóan áramforrásokat igényelnek, tehát a fejlesztéseknek megfelelően kell bővíteni kell az általános elosztótáblát is” – számolt be Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

A megyei önkormányzat 280 ezer lejjel emelte a Háromszék Táncegyüttes költségvetését, az összeget a július végén zajló zabolai 24. Cigányfolklór Tábor, illetve a Sepsiszentgyörgyön novemberben megrendezésre kerülő 33. Népzene- és Néptánctalálkozó megszervezésére szánják.  

 

A Helyreállítási Terv (PNRR) alapjából 661 ezer lejes támogatást kapott a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság a Kézdivásárhelyi fogyatékkal élő felnőttek rehabilitációs járóbeteg-szolgáltató központjának felújítására és felszerelésére.  

Hírek