Sunteți aici: » Știri » Finanțări considerabile pentru sportul de performanță din județ

Finanțări considerabile pentru sportul de performanță din județ

Luni, 8 august 2022

Consiliul Județean Covasna a votat, în cadrul ședinței ordinare de luni, sumele care vor fi direcționate către sportul de performanță din județ. În baza prevederilor Legii educației fizice și sportului, patru asociații sportive care, în urma apelului lansat de C.J. Covasna, au depus cerere de finanțare, vor primi bani pentru programele inițiate.

„Promovarea sportului de performanță este deosebit de importantă, cu atât mai mult, cu cât am obținut și rezultate deosebite cu care ne putem mândri. În ultimii 5 ani, am reușit să suplimentăm sumele astfel, încât să putem sprijini financiar participarea echipelor la campionate. Dacă în 2017 suma alocată programelor sportive a fost de 1,5 milioane, acum aceasta este de 6,8 milioane”, a declarat președintele Consiliului Județean Covasna, Tamás Sándor cu privire la aceste finanțări.

Astfel, Asociaţia Clubul Sportiv Sepsi OSK primește o finanțare de 200 000 lei pentru programul sportiv denumit „Participarea echipelor de juniori U16, U17 în Liga Elitelor și în Liga de Tineret”, în timp ce Asociaţia Clubul Sportiv Hockey Club Fenestela 68 primește 1,15 milioane de lei, pentru programul cu titlul „Pregătirea și participarea echipei de hochei pe gheață seniori „Háromszéki Ágyúsok” la campionatul național, divizia A și Cupa României, organizat de F.R.H.G. România”. La rândul său, Asociaţia Clubul Sportiv KSE – secția baschet, va fi finanțată cu 1,2 milioane de lei pentru programul cu titlul: „Participarea echipelor de baschet în CN de adulți și juniori”.

În baza aceleiași legi a educației fizice și sportului, a fost alocată suma de 4.256.140 lei pentru finanțarea programului sportiv al Asociației Clubul Sportiv Sepsi-SIC „Participarea ACS Sepsi SIC în competițiile interne și internaționale de baschet, tenis de masă, ciclism, lupte și handbal, sezon competițional 2022-2023, juniori și seniori, respectiv organizare evenimente și competiții sportive.”, din care, pentru anul 2022, se va putea folosi suma de 2.051.727 lei, iar pentru anul 2023, suma de 2.204.413 lei.

Noutăți